sponsored links

Skót krémes.

2011-12-08

sponsored links


Egyre közelebb kerülünk az ünnepekhez, és lassan el kell döntenem, milyen süteményeket fogok megsütni. Az előző napokban száraz aprósüteményeket, mézes puszedlit és bejglit sütöttem, persze mondanom sem kell, hogy szépen el is fogyott mindegyik. Finomak voltak, és most nehéz helyzetbe vagyok, hogy melyeket süssem meg az ünnepekre. Persze azért az én igazi kedvenceim a krémes sütemények, és végre eljött azoknak a tesztelési ideje is. Elsőként egy finom skót krémesre esett a választásom. Három lapból álló sütemény, de ez senkit ne riasszon el, mert igen rövid idő alatt meglehet sütni a lapokat. A lapok megtöltéséhez pedig egy nagyon finom, főzött krém készült. Mivel általában a lapokból álló süteményeket legalább egy nappal a fogyasztás előtt meg kell sütni hogy kellően megpuhuljon, és az ízek összeérjenek, így ez a sütemény is így készült. A pihentetési idő alatt a lapok szépen megpuhultak a krémtől, a végeredmény pedig egy nagyon puha, és krémes sütemény, melyet egyszerűen nem lehet abbahagyni.

Hozzávalók a lapokhoz:

 30 dkg liszt
6 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 tojás ...

Folytatás a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/12/s...

sponsored links

Keresés








Gasztroblogok