Sertés karaj fûszeres mártásban, burgonya palacsintával

2017-10-05

sponsored links

Szeretek mindenféle fûszert, tényleg nem is tudok felsorolni olyat, amit ne használnék fõzéseim során. Talán a friss koriander, maga a magjával nincs gondom, de zölden... Jó, persze vannak még azok a fûszerek, amik elérhetetlenek számomra, azokat most hagyjuk. Ha már a fûszereknél tartunk érdemes a kis kertünkben egy-egy bokrot létesíteni, mert frissen használva sokkal intenzívebb az íze és szerintem karakteresebb lesz tõle az ételünk is.







Sertés karaj fûszeres mártásban, burgonya palacsintával
Hozzávalók 4 személy részére:
80 dkg szeletelt karaj
1 evõkanál keményítõ
1 vöröshagyma
4 evõkanál olaj
2 szál friss majoránna
4-5 zsálya levél
1 kávéskanál õrölt szegfûbors
2 babérlevél
frissen õrölt bors

5 dl húsalaplé

a burgonya palacsintához:
70 dkg burgonya
4 tojás
2,5 dl tej
10 dkg teljes kiõrlésû liszt
10 dkg reszelt edami sajt
frissen õrölt bors

a sütéshez:
olaj

Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, végül olajon megdinszteljük. A karaj szeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk keményítõvel, majd a dinsztelt hagymára helyezzük. Magas lángon mindkét oldalát megpirítjuk. Felöntjük húsalaplével, hozzáadjuk a fûszereket és lefedve puhára pároljuk.
A körethez a burgonyát héjjában megfõzzük, megpucoljuk, végül jól összetörjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a reszelt sajtot és tejjel lazítjuk. Sóval és frissen õrölt borssal ízesítjük. Kb. fél ujjnyi olajat felhevítünk és egy-egy kis merõkanálnyi adagot a serpenyõbe teszünk. Mindkét oldalát készre sütjük. A következõ adagnál ismét pótoljuk az olajat és hevítjük. Így sütjük ki a palacsintákat.
Tálalhatunk mellé még friss salátát is.




Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/10/serte...

sponsored links

Keres?s