Sertéstarja vele sült zöldségekkel és sült újkrumplival, csalamádéval

2018-06-29

sponsored links

Sertéstarja vele sült zöldségekkel és sült újkrumplival, csalamádéval


A tarja az egyik legízletesebb, legszaftosabb disznóhús, szeretem, s gyakran használom sültekhez.

Hozzávalók:


  • 2 szelet sertéstarja
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db hegyes zöld paprika
  •  2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldje
  • õrölt fekete bors
  • õrölt csípõs pirospaprika
  • durván õrölt chili
  • chili szósz
  • 2 szál rozmaring
  • 4 szál kakukkfû
  • napraforgó olaj 
  • 6 db nagyobb újkrumpli
  • csalamádé (saját készítés)

Elkészítés:


A hús szeleteket gyengén kiklopfolom, bedörzsölöm fokhagymával, sózom, megszórom bõségesen borssal, paprikával, locsolok rá chili szószt, s olajat, teszek rá frissen szedett rozmaringot és kakukkfüvet, s beteszem a hûtõbe egy éjszakára.

Amikor eljött a sütés ideje, elõfõzöm a krumplit. Majd kevés olajon megsütöm.
Az újhagyma zöldjét felszeletelem.
Egy serpenyõben az olajat felforrósítom, beleteszem a hússzeleteket, hagymát, paprikát, paradicsomot. A hús mindkét oldalát megsütöm, majd öntök rá vizet, s fedõ alatt puhára párolom.

Egy serpenyõben az olajat felforrósítom, beleteszem a hússzeleteket, hagymát, paprikát, paradicsomot. A hús mindkét oldalát megsütöm, majd öntök rá vizet, s fedõ alatt puhára párolom.
Tálaláskor szedek a tányérra húst, szórok rá durván õrölt chilit, a krumplira pedig újhagyma zöldjét.

Csalamádéval fogyasztom.




Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2018/06/sert...

sponsored links

Keres?s