Serpenyõs pizza

2014-04-14

sponsored links

serpenyõs pizza.jpg

Az otthon készült pizzák legfõbb problémája, hogy a sütõk nem tudnak olyan forrók lenni, mint ami a pizzasütéshez kell. Egy igazi pizzakemencében ugyanis jóval 300 fok feletti a hõmérséklet, ráadásul a kemence alja, amire a tészta kerül, szintén tûzforró. Ezzel szemben egy háztartási sütõ általában 230-280 fok körüli hõmérsékletet tud produkálni, ráadásul a hideg tepsire kinyújtott tészta alulról ennél lényegesen kisebb hõt fog majd kapni. Az eredmény legtöbbször vagy sületlen tésztájú, vagy agyonszáradt, keksz-szerû pizza. És mit lehet ez ellen csinálni? Hát serpenyõben elõsütni a pizzát!

A jó forróra hevített teflon serpenyõ kb. úgy kezdi el alulról sütni a tésztát, ahogy az egy pizzakemencében történik. Persze a pizza teteje ettõl még nem sül meg, éppen ezért az alulról gyakorlatilag készre (na jó 80%-osra) sütött pizzát még jó forró sütõben pár perc alatt be kell fejezni. Az eredmény így fog a leginkább hasonlítani ahhoz, amit egy jó pizzériában kaphattok. Próbáljátok ki! Fontos, hogy a serpenyõ teflonos legyen, illetve az is, hogy majd beférjen a sütõtökbe, ezt elõtte teszteljétek!

Hozzávalók 2 db vastag tésztájú pizzához:

  • 0,5 kg kenyérliszt (BL 80) ...

Folytats a blogon ... szarnyasizvadasz.blog.hu/2014/04/14/s...

sponsored links

Keres?s