Serpenyõs pita gluténmentese

2017-06-27

sponsored links
















Gyors megoldás, ha a forró napokon finom, gluténmentes kenyérre lenne szükség.


Tálba öntünk 3 dl langyos vizet, beleszórunk 1 tk. cukrot és 1 dkg friss élesztõt. Hozzáadunk 30 g ciroklisztet és alaposan elkeverjük. 10 percre félretesszük. 

Ezután hozzáadunk 270 g Nutri Free kenyérlisztet és 1 ek. burgonyapelyhet (ez utóbbi elhagyható). Alaposan összegyúrjuk, majd 2 ek. olívaolajat is hozzáadunk és azzal is alaposan kidolgozzuk. A tálat letakarjuk és a tésztát fél óráig kelni hagyjuk. Ezután rizsliszttel meghintünk egy szilikon lapot és óvatosan kiöntjük rá a tésztát. Egy tésztakaparóval 6-8 (inkább 8) darabba vágjuk. Egyesével gömbölyítjük õket. 


















Egy tapadásmentes serpenyõt szárazon felmelegítünk. Fogunk egy tésztagmbócot és rizsliszttel meghintett munkalapon 2 mm vastagságú körlapot nyújtunk belõle. Óvatosan a felmelegített serpenyõbe emeljük vagy csúsztatjuk. Amint a felületén megjelennek a hólyagok egy spatula segítségével megfordítjuk. Amikor széle elkezd hólyagosodni, megint fordítunk rajta. Kb. 20 másodpercenként forgatjuk, 5-6 alkalommal, amíg a tészta szépen felpuffad és a felülete piros foltosra sül. Ezután átteszük egy rácsra és jöhet a következõ tészta. Minden új tészat elõtt a serpenyõt kitöröljük egy papírtörlõvel, mert a rizsliszt gyorsan megég. 

















Az így készített pita megtölthetõ, vagy téphetõ krémek mellé, de pizzalapnak is kiváló. 

Folytats a blogon ... www.limarapeksege.hu/2017/06/serpenyo...

sponsored links

Keres?s