Serpenyõs lepény, fûszeres sajtkrémmel töltve

2017-06-26

sponsored links

Az elmúlt idõszakban talán ez a hónap volt az, amikor a legjobban felfordult az életünk. Végre sikerült megvennünk álmaink otthonát. A 6 négyzetméteres konyhából átköltözök egy 20 négyzetméteresbe, amit el sem akarok hinni. Lesz mindenkinek külön szobája és a nappaliban sem fog aludni senki. Van egy pici udvarunk, ahol tudunk kint levegõzni és nem kell felmászni többé a negyedikre, majd visszamenni a maradék cuccért. Emma is már közel 9 kg, így már vele is számoltam az utóbbi idõben a lépcsõfokokat. Szombaton költözünk... nem volt egyszerû, mert persze, ha vásárolunk valamit, akkor az úgy mégsem egészen jó, ahogy kinéz. Legyen nagyobb minden, teret kell csinálni. Új padló, festés... de azért még mindig volna mit, de nem lehet mindent egyszerre. A konyhámhoz eddig a legfontosabb lett megvéve, egy óriási hûtõszekrény és egy fagyasztószekrény, ami külön-külön, több mint 200 literes. Azt hiszem ebben elférek. A többi még várat magára, mert ami beépített, ahhoz kell még bútor is és még sorolhatnám. Van idõnk és elõbb utóbb el jön mindennek az ideje. Ezt meg is tanultuk az elmúlt egy-két évben.
Most pont van idõm egy kicsit szusszani és mivel nagyon elhanyagoltam a blogomat mostanság, ezért arra gondoltam, hogy hozok már valami receptet, amihez még a sütõt sem kell bekapcsolni mégis finom lepényt süthetünk vacsira vagy éppen reggelire. Késõbb ígérem pótolom az elmúlt idõszakot és ismét sok recepttel fogok jönni, de még egy kis kitartás kell mindenkinek.







Serpenyõs lepény, fûszeres sajtkrémmel töltve
Hozzávalók 3 db-hoz:

15 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
10 dkg fehér tönkölyliszt
5 g sütõpor
1,5 dl víz
1 kávéskanál só
1 evõkanál olívaolaj + a nyújtáshoz

a töltelékhez:
20 dkg sajtkrém
1/2 csokor petrezselyem
1/2 csokor kapor
2 gerezd fokhagyma

frissen õrölt bors

Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a sütõport és a sót, végül az olaj és a víz hozzáadásával könnyû, rugalmas tésztát dagasztunk belõle. Fóliába becsomagljuk és szobahõmérsékleten egy órát pihentetjük. Ezután 3 egyenlõ részre osztjuk és olajos felületen, olajos kézzel megnyújtjuk egyesével ovális alakúra, feltekerjük és ismét kihúzzuk, de ekkor már kör alakúra.
A fûszernövényeket felapríjuk, a fokhagymát zúzzuk és a sajtkrémhez adjuk, sóval és borssal ízesítjük. A kihúzott tésztára teszünk egy nagy evõkanállal, majd elkenjük. A tészta szélét közepére hajtjuk, hogy jól fedje egymást, körbe haladva. Száraz, forró serpenyõbe közepes lángon mindkét oldalát megsütjük.
A krémbõl marad ki, így fogyasztás közben is megkenhetjük még.




Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/06/serpe...

sponsored links

Keres?s