Serpenyõs burgonya ?pizza?

2017-01-11

sponsored links



 
Mindig bajban vagyok a vacsorával és vadászom a recepteket, majd saját ízlésünkre formálom. Nem csak ízlésre, de gyorsaságra is figyelek, ha lehet, minél gyorsabb legyen az elkészítése is
2 nagyobb burgonya ? 1 kisebb hagyma ? 1 fél paprika ? 1 gerezd fokhagyma ? 1 ujjnyi kolbász ? 4 szelet sonka ? 4 kisebb vagy 3 nagyobb tojás ? só ? bors ? majoránna ? petrezselyem - olaj 


A burgonyákat, nagy lukú reszelõn lereszeljük. Hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, paprikát, fokhagymát és egy löttyintésnyi olajat. Egy nagy elõremelegített serpenyõben eloszlatjuk és elkezdjük sütni az egyik oldalát. Nyomkodjuk meg, hogy összetapadjanak a szálak. Ha úgy érezzük látszatra, hogy nem fogja jól beteríteni, akkor reszeljünk hozzá még burgonyát. Mikor kezd pirulni, egy tányér segítségével átfordítjuk. Rátesszük a tányért, megfordítjuk, majd a tányérról visszacsúsztatjuk a serpenyõbe. Mikor a másik oldala is kezd pirulni, ráöntjük a tojásokat, amit elõzõleg elkevertünk a fûszerekkel, négybe vágott kolbász karikákkal és apróra vágott sonkával. Ha kezd összeállni, tányér segítségével megfordítjuk sütjük tovább és a végén megint vissza.



Folytats a blogon ... kiskonyham.blogspot.com/2017/01/serpe...

sponsored links

Keres?s