Serpenyőben sült, duplán csokoládés csiga

2017-03-19

sponsored links


A péksütik közül valamiért a kakaós vagy csokis csiga áll legközelebb hozzám. Pedig nem mondanám, hogy gyerekkori kedvencem, inkább ezzel pótolom az édesség utáni vágyam. Nem vagyok nagy csokoládé evő, de a csokis, kakaós dolgokat imádom. Az étcsokoládét szívesebben eszegetem, mint a töltött, nagyon édeseket. Tehát, ha valaki szeretne egy édes, gyors péksütit, akár reggelire vagy a nap bármely pillanatában, akkor csak egy ilyen szuper serpenyőre lesz szükségünk, egy gyorsan begyúrt tésztára, egy kevéske időre és már süthetjük is. Igazából elkészíthetjük lekváros, fahéjas, vaníliás, diós vagy mákos verzióban is.
Az edény.hu webshopban elérhető ez a szuper lecsavarható nyélellel rendelkező serpenyő.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is.

Serpenyőben sült, duplán csokoládés csiga
Hozzávalók 8 db-hoz
20 dkg liszt + kevés a nyújtáshoz
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
4 dkg olvasztott vaj
1,5 dl langyos tej
2 dkg friss élesztő ...

Folytatás a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/03/serpe...

sponsored links

Keresés






Gasztroblogok