Saláta és meleg avagy Együtt a legjobb, (most már tudom)

2017-08-16

sponsored links

Ma a fészen, az egyik csoportba, ahol megosztjuk egymással a napi menüinket azt írtam, hogy  "Ma, csak egy kis egyszerû saláta volt. Hm..."
Csak és Hm, már amikor leírtam akkor adta magát, a Hm mert az, hogy csak, az nem a valós tényeket közli. A -csak, a -kis, és az -egyszerû, magunk közt mondva, egy picit lenézõ is lehet, - ez csak egy kis akármi - Ez akkor is igaz, ha állandóan azt hangoztatjuk, hogy az egyszerûségben van a nagyszerûség. Szóval ezzel volt gondom, illetve azzal hogy ez nem -csak, nem -kis, és nem -egyszerû, hanem ez maga a tökély volt számomra, ezért írtam egybõl oda a Hm-t, mert ahogy a hideg, a meleg, a roppanós és a krémesen puha, valamint a sós, és a savanyú találkozik a "fanyar" diós ízzel, az valami nem mindennapi, még akkor is, ha ez csak egy kis egyszerû saláta.
Remélem érthetõ vagyok, így egyszerûen is ???














CSAK EGY EGYSZERÛ KIS
HIDEG-MELEG SALÁTA
Hozzávalók:
20-25 dkg koktélparadicsom
2 szál szárzeller
10 dkg Feta sajt
1 cs. petrezselyem zöldje
4 ek. olívaolaj + a pirításhoz
4 ek. citromlé
madársaláta
bors, só
A citromlevet és az olívaolajat 1-1 arányban alaposan összekeverjük, frissen õrölt borssal bátran ízesítjük és aprított petrezselyem zöldjével, frissítjük.
A Feta sajtot ügyesen felkockázzuk (én ezt óvatosan, egy vízbe mártogatott, vékony pengéjû késsel szoktam) majd finoman, -hogy ne nagyon törjük össze- beleforgatjuk a citromos öntetbe, jól lehûtjük.
A paradicsomokat félbe vágjuk, és a szárzellert is ferdén felszeleteljük.
Egy serpenyõben olívaolajat forrósítunk, amin 1-2 perc alatt, gyorsan megpirítjuk a paradicsomokat és a zellert, a legvégén enyhén megsózzuk.
A madársalátát, tányérra halmozzuk, rárakjuk a még meleg (langyos) paradicsomot és zellert, a tetejére pedig a hideg, citromos Fetát.
Hát ez csak ennyi ?







Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/08/...

sponsored links

Keres?s