Saláta, sonka, sajt avagy Egy könnyû nap

2018-05-09

sponsored links

Ma nagyon egészségesen oldottam meg a napi étkezést, reggeli zabpehely, magvak, natúr joghurt, ebédre ez a fincsi kis saláta, este 6 után pedig, büszkén leírtam Nektek ?
... aztán megvacsoráztam, de normálisan ám! ?














EGYSZERÛ FRISS SALÁTA, 
  SONKÁBAN PIRÍTOTT KECSKESAJTTAL
     ÉS CITROMOS-MÉZES ÖNTETTEL
2 adag
Hozzávalók:
10 dkg zsíros, félkemény kecskesajt
8 sz. füstölt sonka, szép vékonyra szeletelt
2 db paradicsom
kapribogyó
saláta levelek
az öntet:
2 ek. olívaolaj
2 ek. citromlé
2 ek. méz
bors
A kecskesajtot adagonként, 4 csíkra, (4 szeletre,darabra) vágjuk, és ügyesen begöngyöljük 1-1 sonka szeletbe. Egy serpenyõt felforrósítunk, aztán 2 evõkanál olívaolajat teszünk bele, majd pillanatok alatt (ezért kell valóban forrónak lennie) mindkét oldalukról megpirítjuk a sonkás-sajtfalatokat, és egybõl ki is szedjük egy tányérra õket!
Abban a még meleg serpenyõbe, amibe a sajtokat pirítottuk, belecsurgatjuk a mézet, hozzáadjuk a citromlevet, az olívaolajat alaposan elkavarjuk és megborsozzuk.
Egy tányérra salátaleveleket halmozunk, vékony szeletkékre vágott paradicsomot teszünk rá, megszórjuk kapribogyóval, rápakoljuk a sonkás-sajtokat és a serpenyõben összekevert öntettel meglocsoljuk. 



Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2018/05/...

sponsored links

Keres?s