Sajtos-tejszínes zellerkrémleves, padlizsános-kolbászos tésztaszósz

2014-10-28

sponsored links


Mai ebédünk első fogása egy hatalmas zellerből készült zellerkrémleves volt. A tejszín mellett, ma reszelt trappista sajtot is kevertem bele. Az ízén nem nagyon érződött, viszont isteni krémes lett tőle.
Hozzávalók:  egy hatalmas zellergumó 1*1 cm-es kockákra vágva (tisztítás utáni súlya 65 dkg), 1/4 fej felaprított hagyma, 1 evőkanál olaj, 1,75 l forró víz, Himalája só, ételízesítő, őrölt bors és szárított petrezselyemzöld ízlés szerint, 1,5 evőkanál rétes liszt, 1 dl 30 %-os tejszín, 8-10 dkg reszelt trappista sajt.
A felaprított zellergumót és hagymát forró vízzel felöntöttem, beleraktam az olajat és a fűszereket, forrás után 25 percig főztem. Akkor félrehúztam, beleszórtam a rétes lisztet, botmixerrel siímára turmixoltam. Visszatettem a tűzre, forraltam még 2-3 percig, közben belekevertem a tejszínt és a reszelt sajtot. Addig főztem, míg a sajt elolvadt a levesben. Még kevés borssal és szárított ...

Folytatás a blogon ... hzias2.blogspot.com/2014/10/sajtos-te...

sponsored links

Keresés




Gasztroblogok