Sajtos, pikáns grillkolbász

2018-07-17

sponsored links

Akkor maradjunk még egy recept erejéig a kolbászoknál. Ez is nagyon finom kolbász, sõt, nekem jobban is ízlett, mint a másik, mégha valamivel macerásabb is az elkészítése. Birkabelet nálunk mindig lehet kapni, legalábbis a bevásárlóközpontokban, úgyhogy ez nem gond, inkább az volt a gond, amíg találtam olyan vékony kolbásztöltõ csövet, amivel birkabélbe is lehet tölteni. A sajtot igazán pici kockákra kell vágni, hogy majd ne akadjon el a töltõben.


Sajtos, pikáns grillkolbász

Hozzávalók: 1,5 kg zsírosabb sertéshús, 1 kg marhahús, 1 maréknyi fokhagyma, 1-2 evõkanál só, 1 teáskanál õrölt bors, 1-2 zöld színû csípõs paprika, 15 dkg kemény sajt, 1-1,5 dl víz, birka- vagy sertésbél.

Elkészítése:  A húsokat feldaraboljuk, összevegyítjük, és ledaráljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát meg a pici kockákra vágott, kicsumázott, ereitõl megszabadított zöld csípõs paprikát, majd sóval és borssal ízesítjük tetszés szerint. Közben beledolgozzuk a vizet is ? így a  fûszerek jól eldolgozódnak a masszában. Végül hozzáadjuk a kis kockákra vágott sajtot, és még egyszer alaposan eldolgozzuk. Az elkészült masszát vékony birkabélbe vagy sertésbélbe töltjük, tetszés szerinti hosszúságú szálakat készítve belõle (vékony kolbászból kb. 2 arasznyi hosszúakat készítettem). A szálakat rúdra akasztjuk, hagyjuk megszikkadni, majd feltekerve és bambusznyársakkal megtûzve meggrillezzük, vagy felfüstöljük hosszútávú tárolásra..

Megjegyzés: Ahhoz, hogy biztosak legyünk, hogy a kolbász finom lesz, az elkészített húsmaszsából érdemes serpenyõben megsütni egy fasírtnyi adagot, így az ízek jobban megmutatkoznak.

ÉÍ - 2018/NYÁR




Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2018/07/s...

sponsored links

Keres?s