Sajtgolyó vagy nem golyó - rántott sajt helyett

2015-09-08

sponsored links

sajtgolykukirizs2.jpg

Már jó pár éve, hogy fölfedeztem magamnak ezt a remek ételötletet, azóta már többször is elkészítettem. Köretként még mindig úgy gondolom, hogy legjobban a rizs illik hozzá, de azt igyekszem változatosabbá tenni. Gombával, kukoricával, petrezselyemmel, no meg salátával és mártásokkal. Például mártásként nagyszerű mellé a tkemali (fűszeres; édes, savanyú, csípős szilvaszósz) vagy akár egy sima snidlinges-joghurtos.

Maga a sajtgolyó kevésbé változik, az alap a nem kőkeményre felvert tojásfehérje, amibe óvatosan belekeverem a reszelt sajtot, annyit, hogy formálható massza legyen. Ebből vagy golyókat vagy laposabb formát, amolyan fasírtszerűt csinálok, amit lisztbe (főképp kukoricalisztbe, mert attól finom ropogós lesz, de ha valaki jobban szereti, morzsával is jó) forgatás után olajban - legutóbb kókuszzsírban - szép barnásra sütök.

Természetesen nagyon sokat számít, hogy milyen sajtból készül, én igyekszem mindenképpen valami jó ...


Folytatás a blogon ... beck.blog.hu/2015/09/08/sajtgolyo_vag...

sponsored links

Keresés




Gasztroblogok