Süni torta Dorkának

2013-09-14

sponsored links

Süni torta
Dorka unokám névnapjára készítettem ezt a süni tortát. Dorka kedvence a csokitorta, és minden ünnepre nyuszi formájú tortát kér, és ne legyen burkolt, mert ő azt nem szereti, és , és és....
Nagyon határozott kislány, mindig tudja, mit akar.
De mivel állandóan nem lehet nyuszitorta, bízom benne, hogy ha meglátja, ennek is örül majd. Csokisnak csokis.
Több blogban tanulmányoztam a süni formájú tortákat, végül Évi konyhájából választottam a formázást.
Piskóta hozzávalói:
5 db tojás
5 evőkanál víz
10 evőkanál cukor
10 evőkanál liszt
2 kávéskanál sütőpor
A tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény habbá vertem, majd hozzáadtam a tojássárgákat, a cukrot és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát nagyméretű gáztepsibe öntöttem , majd 160 fokosra előmelegített sütőben alsó-felső lángon tűpróbáig sütöttem(nálam közel 1 órát sült.
A krém Kiskukta dobos torta krémje
Hozzávalók:
4 tojás
200 g cukor (tehetünk hozzá vaníliát is, de nélküle is nagyon jó)
2 ek kakaó
100 g étcsoki
rum ízlés szerint
200 g vaj (nem margarin)
Teljesen úgy csináltam ahogy Kiskukta leírja és bemutatja fázisfotókon, érdemes nála megtekinteni.
Rum helyett 2 evőkanál rumaromát tettem.
A kisült piskótából két süniformát vágtam
A kihűlt piskótára kartonpapírból kivágott süni formát tettem és körülvágtam. Kettő jött ki belőle, ezeket lapjában még ketté vágtam, és mindet krémmel megkenve négy lap került egymásra. A piskótalap sarkait levágtam és krémmel megkenve kialakítottam belőle a süni hátát. A maradék krémmel körbekentem és hűtőbe tettem, amíg a süni tüskéit elkészítettem.
Ehhez felolvasztottam 50 gram jó minőségű étcsokit, és mandulaforgácsokat egyenként belemártogattam, majd sütőpapíron hűtőb tettem, amíg megdermedtek. Ezzel elszórakoztam egy ideig, hiszen több mint kétszáz csokis mandulaforgács adta a süni tüskézetét.

Maradék fondant kinyújtottam és felhelyeztem a tortára arcrésznek. Szintén maradékokból szemeket, orrot és szájat formáztam az állatkának. A tüskéket egyenként helyeztem fel a tortára.
Szerettem csinálni ezt a tortát. Nem tökéletes, de nekem tetszik És garantáltan finom - nyalakodtam készítés közben. Köszönöm Évának és Kiskuktának a közreműködésüket !
Majd teszek fel szelet fotót is ha megvágjuk. Beszámolok a fogadtatásról, kissé megkésve holnap lezs az ünnepi ebéd.Folytatás a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2013/09/suni-...

sponsored links

Keresés
Gasztroblogok