Répás pogácsa

2014-03-24

sponsored links

Répás pogácsa

Ez egy majdnem lábujjtörõs pogácsa. Persze nem azért, mert a kemény lett és ráesett a lábamra, ugyanis nagyon-nagyon puha a tésztája.

Még februárban salsafesztiválra indultunk Temesvárra és ugye nem indulhatunk útra "hamuban sült pogácsa" nélkül.  De mikor is kell elkezdeni az ilyen kelesztõs-hajtogatós pogácsát, mint indulás elõtt pár órával - és még bepakolva sem voltam. Mit tesz ilyenkor az ember? Rohangál a konyha és a szoba között. Az egyik ilyen "kirohanásom" alkalmával nem sikerült teljesen eltalálnom az ajtórést és rúgtam egy übergigabrutálhatalmasnagy "kapufát". Kislábujjal.  Sszinte hallom, hogy felszisszentek :D) Ezután belsõ talpélen tudtam csak sántikálni, bedagadt - szép kezdet egy 3 napos táncos programhoz. Így az elejét sajnos nagyjából ki is kellett hagynom, de szerencsére 2. naptól azért már tudtam táncolni (menni még sántikálva :D).

Na, ennyit a közjátékról, próbáljátok ki ezt a pogit, jó nagy adag lesz belõle, de olyan pihe-puha, gyorsan elkapkodós fajta.

Ja, a receptet szüleim a szentendrei Skanzenben kapták, akkor sokat kellett volna várni, így nem tudták megkóstolni. Mondjuk most sem :)

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2014/03/24/repa...

sponsored links

Keres?s