Rántott hús krumplipürével ? extra különleges változatban

2017-01-11

sponsored links

Mandula, márványsajt és sült paprika a fõszerepben

Nemrég már írtam arról, hogy egy nagy doboz pulykahúst kaptam a Gallicoop-tól. A nagy része ment a fagyasztóba, aztán lassan elkezdtem ötletelni.

Ez a mostani étel az egyik hétvégére készült, a szokásos rántott hús-krumplipüré kombinációt szerettem volna feldobni. És végre sikerült úgy pulykamellet sütnöm, hogy nem száradt ki ? Mert bármilyen furcsa, velem is szokott ilyen történni?



Mandulás bundában sült pulykamell márványsajtos édesburgonya-pürével és sült paprikával

dsc_1299s

Hozzávalók 4 fõre:

60 dkg pulykamell-filé

Só, frissen õrölt bors

Liszt, tojás, zsemlemorzsa, bõ olaj a sütéshez

10 dkg mandulalap

70 dkg édesburgonya

5 dkg vaj

10 dkg márványsajt

Kevés tej

1 gerezd fokhagyma

2-3 kápia vagy narancssárga és/vagy zöld paprika

Olaj



Az édesburgonyákat félbevágjuk, villával megszurkáljuk, megsózzuk, vágott felükkel felfelé sütõlapra helyezzük. 180 fokos sütõben puhára sütjük. Az utolsó pár percben a tetejükre kockázzuk a vajat és visszatoljuk.

Kivéve kikanalazzuk belõle a húst, a márványsajttal és a fokhagymával összeturmixoljuk, annyi tejet hozzáadva, hogy püréállagot kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, melegen tartjuk.

A paprikákat kicsumázzuk, felszeleteljük, kevés olajon sóval és borssal roppanósra sütjük.

A húst vékony szeletekre vágjuk (nem kell klopfolni!), a szokásos módon bepanírozzuk azzal a különbséggel, hogy a zsemlemorzsához keverjük a mandulát. Bõ olajban kisütjük, papírtörlõre szedjük.

Tálaláskor pár kanál pürét tányérra szedünk, ráteszünk 1-2 szelet húst, a sült paprikával kínáljuk.

dsc_1300s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért! 



Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s