Rántott hús krumplipürével ? extra különleges változatban
sponsored links
Mandula, márványsajt és sült paprika a fõszerepben
Nemrég már írtam arról, hogy egy nagy doboz pulykahúst kaptam a Gallicoop-tól. A nagy része ment a fagyasztóba, aztán lassan elkezdtem ötletelni.
Ez a mostani étel az egyik hétvégére készült, a szokásos rántott hús-krumplipüré kombinációt szerettem volna feldobni. És végre sikerült úgy pulykamellet sütnöm, hogy nem száradt ki Mert bármilyen furcsa, velem is szokott ilyen történni?
Mandulás bundában sült pulykamell márványsajtos édesburgonya-pürével és sült paprikával
Hozzávalók 4 fõre:
60 dkg pulykamell-filé
Só, frissen õrölt bors
Liszt, tojás, zsemlemorzsa, bõ olaj a sütéshez
10 dkg mandulalap
70 dkg édesburgonya
5 dkg vaj
10 dkg márványsajt
Kevés tej
1 gerezd fokhagyma
2-3 kápia vagy narancssárga és/vagy zöld paprika
Olaj
Az édesburgonyákat félbevágjuk, villával megszurkáljuk, megsózzuk, vágott felükkel felfelé sütõlapra helyezzük. 180 fokos sütõben puhára sütjük. Az utolsó pár percben a tetejükre kockázzuk a vajat és visszatoljuk.
Kivéve kikanalazzuk belõle a húst, a márványsajttal és a fokhagymával összeturmixoljuk, annyi tejet hozzáadva, hogy püréállagot kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, melegen tartjuk.
A paprikákat kicsumázzuk, felszeleteljük, kevés olajon sóval és borssal roppanósra sütjük.
A húst vékony szeletekre vágjuk (nem kell klopfolni!), a szokásos módon bepanírozzuk azzal a különbséggel, hogy a zsemlemorzsához keverjük a mandulát. Bõ olajban kisütjük, papírtörlõre szedjük.
Tálaláskor pár kanál pürét tányérra szedünk, ráteszünk 1-2 szelet húst, a sült paprikával kínáljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Nemrég már írtam arról, hogy egy nagy doboz pulykahúst kaptam a Gallicoop-tól. A nagy része ment a fagyasztóba, aztán lassan elkezdtem ötletelni.
Ez a mostani étel az egyik hétvégére készült, a szokásos rántott hús-krumplipüré kombinációt szerettem volna feldobni. És végre sikerült úgy pulykamellet sütnöm, hogy nem száradt ki Mert bármilyen furcsa, velem is szokott ilyen történni?
Mandulás bundában sült pulykamell márványsajtos édesburgonya-pürével és sült paprikával
Hozzávalók 4 fõre:
60 dkg pulykamell-filé
Só, frissen õrölt bors
Liszt, tojás, zsemlemorzsa, bõ olaj a sütéshez
10 dkg mandulalap
70 dkg édesburgonya
5 dkg vaj
10 dkg márványsajt
Kevés tej
1 gerezd fokhagyma
2-3 kápia vagy narancssárga és/vagy zöld paprika
Olaj
Az édesburgonyákat félbevágjuk, villával megszurkáljuk, megsózzuk, vágott felükkel felfelé sütõlapra helyezzük. 180 fokos sütõben puhára sütjük. Az utolsó pár percben a tetejükre kockázzuk a vajat és visszatoljuk.
Kivéve kikanalazzuk belõle a húst, a márványsajttal és a fokhagymával összeturmixoljuk, annyi tejet hozzáadva, hogy püréállagot kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, melegen tartjuk.
A paprikákat kicsumázzuk, felszeleteljük, kevés olajon sóval és borssal roppanósra sütjük.
A húst vékony szeletekre vágjuk (nem kell klopfolni!), a szokásos módon bepanírozzuk azzal a különbséggel, hogy a zsemlemorzsához keverjük a mandulát. Bõ olajban kisütjük, papírtörlõre szedjük.
Tálaláskor pár kanál pürét tányérra szedünk, ráteszünk 1-2 szelet húst, a sült paprikával kínáljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!