Rántott busafilé majonézes krumplisalátával

2017-12-08

sponsored links

Mifelénk nem kötelezõ halnak lennie a karácsonyi asztalon, annál inkább a különféle "disznóságoknak". A mi családunk ízlése viszont eléggé elüt a hagyományos "erdélyi ízléstõl", úgyhogy inkább az a ritka, ha van disznóhús is a karácsonyi menüben. S ha van, az is csak a vendégek, a többi családtag miatt van. Úgyhogy hal, csirke, pulyka, vagy akár bárány is elõ szokott fordulni. Ha valaki egy finom, klasszikus ízû halételre vágyik, és nem is szeretné agyonkomplikálni "az életét" miatta, az alábbi fogás kitûnõ. Finom, laktató és ünnepies is. Jó étvágyat hozzá!



Rántott busafilé majonézes krumplisalátával

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg-1 kg busafilé, só, 2 teáskanál színes szemes bors, 1 teáskanál fokhagymapor, liszt, 3-4 tojás, zsemlemorzsa, bõ olaj;
a salátához: 80 dkg fõtt krumpli, 2 lila hagyma, 1 egész tojás, 2-2,2 dl olaj, 1+1 teáskanál mustár, 2 dl sûrû joghurt vagy tejföl, só, citromlé, porcukor.


Elkészítése:  A színes borsot mozsárban összetörjük, majd összekeverjük a sóval és a fokhagymaporral. A halat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és megszórjuk a fûszerkeverékkel. Ha van rá idõnk, kb. 30 percig állni hagyjuk. Ezután a szeleteket lisztbe, a maradék fûszerkeverékkel ízesített felvert tojásba, illetve zsemlemorzsába forgatjuk, és forró bõ olajban mindkét oldalukon aranyszínûre sütjük. A saláthoz a krumplit meghámozzuk, és kb. ? cm-es karikákra vágjuk. A hagymát vékonyan felcsíkozzuk. Megszórjuk sóval-borssal, és lazán összeforgatjuk. Az egész tojást, 1 teáskanál mustárt, kevés sót és az olajat magas falú pohárba tesszük, és botmixerrel sûrû majonézzé dolgozzuk. Ha mégsem elég sûrû, kevés olajat öntünk még hozzá, és újra összedolgozzuk. Ezután egy tálkában elkeverjük a majonézt a maradék mustárral meg a joghurttal, sóval, citromlével és porcukorral ízesítjük, majd a krumplira öntjük, és összeforgatjuk. A salátát jó, ha néhány órával az elfogyasztása elõtt készítjük el, hogy az ízek összeérjenek. A halat a krumplisalátával kínáljuk. 

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2017/12/r...

sponsored links

Keres?s