Rókagombaleves

2017-08-13

sponsored links





Hozzávalók:
20 dkg rókagomba
1 evõkanál cukor a fõzõ vízhez
1 csokor petrezselyemzöld
3 db nagyobb burgonya
3 db sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
10 dkg szalonna
ízlés szerint só,bors piros fûszerpaprika
1 evõkanál rétesliszt 
1 db húsleveskocka

Elkészítése:
A rókagombát megtisztítjuk, szárát levágjuk és négy felé vágjuk,és egy mély szûrõ edénybe tesszük.
Egy fazékba vizet forralunk és 1 evõkanál cukrot teszünk bele.
Amikor forr a víz ráöntjük a szûrõben lévõ rókagombára.
( Erre azért van szükség mert a rókagomba kissé keserû ízû és így elveszíti a keserûségét! ) 
A szalonnát kockákra vágjuk és zsírjára sütjük,majd kiszedjük a zsírból.
A zsírhoz hozzáadjuk a finomra összevágott hagymát és megfuttatjuk rajta,majd 1 evõkanál réteslisztet és egy kiskanál fûszer piros paprikát szórunk rá és vízzel felöntjük. 
Sózzuk, borsozzuk. 
A megtisztított és felkarikázott répát,petrezselymet és a burgonyát hozzáadjuk a léhez.
Végül adjuk hozzá a lecsepegtetett rókagombát ,a leveskockát és hagyományos módon levest fõzünk.
Amikor puhák a zöldségek el is készült a levesünk.



Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2017/08/rokagom...

sponsored links

Keres?s