Rókagomba-leves

2010-08-28

sponsored links

Kicsit nehezen indul újra az én részvételem a blogban, bár már dezájnt csináltam... Legyen hát a hosszú ideje elsõ (villám)poszt egy abszolút szezonétel: rókagomba-leves.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A rókagomba a legelérhetõbb un. ízletes gomba, tehát ami már nem csiperke és nem laskagomba, de még nem is kucsmagomba, vagy vargánya. Éppen ezért igen gyakori a használata - sajnos Magyarországra ez kevéssé igaz. Míg mondjuk Ausztriában egy 250 grammos csomag a Billában 2 euró (legyen 600 forint, kábé), addig Magyarországon ugyanez 1000 forint (piacon). Erdélyben, az út mellett vásárolva 20 lejbõl (1300 forint) egy egész kilót tudunk beszerezni, ami igen nagy különbség.

Kis guglizással rá lehet keresni, hogy hogyan lehet felismerni, hol lehet szedni, mivel lehet összetéveszteni (világító tölcsérgomba, enyhén mérgezõ), mi szedtünk egy nagyobb adagot a Székelyföld szélén, Komandón, és megfõztük jól. A recept:

[...] Bõvebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... garum.blog.hu/2010/08/28/rokagomba_leves

sponsored links

Keres?s