Rusztikus almás pite (paleo)

2017-08-19

sponsored links





Az itt található áfonyás piténél megmaradt lisztet használtam fel ehhez a süteményhez, most ilyenre készítettem el. Bevált recept... mindenki szereti. Érdemes a linkekre rákattintani, mert sok jó ötletet találtok a formázásra (amiket mások sütöttek meg, a receptet felhasználva).

Készült már így (recept itt)



és így is (recept itt)



Hozzávalók: 

a tésztához:
2,5 dkg porrá õrölt eritrit
2 L-es tojás
2,5 dkg víz
10 ml citromlé
4 dkg folyékony kókuszolaj

a kenéshez:
1 evõkanál kókuszolaj

a töltelékhez:
3 nagyobb alma
1 dkg pektin
5 dkg eritrit
1 teáskanál fahéj

A tésztához habverõvel összekeverjük a tojást a vízzel, a citromlével és a kókuszolajjal. Hozzáadjuk az eritrittel elkevert lisztet. Egynemû tésztává dolgozzuk. Amíg a konyhában 24 fok alatti hõmérséklet van elég, ha a tésztát letakarva 20 percig a konyhapulton pihentetjük. Ahogy bejön a melegebb idõ hûtõszekrénybe kell majd tenni. A tészta felét kókuszolajjal kikent 18 centis torta forma aljába nyomkodjuk, a másik felét pedig a forma oldalára. 175 fokos sütõben 10 perc alatt elõsütjük. Az almákat metgisztítjuk, magházukat eltávolítjuk és vékonyan felszeleteljük. A pektint az eritrittel és a fahéjjal kávédarálóban porrá õröljük. Az elõsütött tészta aljába szitáljuk a harmadát. rárétegezünk egy almát, amit megszórunk a fahéjas keverék felével. Újabb alma következik, majd a maradék keverék, végül az utolsó alma. A sütõbe visszatéve, tartva a hõfokot 35-40 perc alatt készre sütjük. Kihûtjük, majd szeletelés elõtt pár órára (a legjobb egy egész éjszakára) hûtõbe tesszük dermedni. A pektin felszívja az alma nedvességét, így nem ázik el a tészta.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.


Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!


Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s