Rumos-aszaltszilvás csirkemáj réteskosárkákban

2010-12-21

sponsored links

Ez a receptem a Kifõztük 10. számában jelent meg. Nem túl bonyolult, ám annál mutatósabb karácsonyi elõétel. És persze nagyon finom is! :)



Hozzávalók:
30 dkg csirkemáj, 10 dkg aszaltszilva, 1 közepes vöröshagyma, 1 dl rum, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl víz, 3 dkg kristálycukor, olaj, zsír a máj sütéséhez, réteslap

Elkészítés:
A kristálycukrot megkaramellizáljuk, majd a tûzrõl levéve óvatosan felöntjük vízzel. Visszatesszük a tûzre, és közepes tûzön a szilvákat puhára fõzzük benne. Míg a szilvák puhulnak, addig a felkarikázott vöröshagymát elkezdjük pirítani az olaj és zsír keverékén. Mikor már elkezd üvegesedni, hozzáadjuk a megmosott, felkockázott májat. A nagyobb májakat negyedeljük, a kisebbeket elég félbevágnunk. Így gyorsabban elkészülnek, és a tésztakosárkába is könnyebben tudjuk adagolni. Közepes lángon megsütjük õket, mikor készen vannak hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, amivel még pirítjuk pár percig. Ezután hozzáadjuk a szilvákat, és ízlés szerint 1-2 evõkanállal a karamellás fõzõvízbõl is.
A tésztakosarak elkészítése nagyon egyszerû. A muffinsütõ méretétõl függ, hogy mekkora négyzeteket vágunk a tésztából. A nagyobb alakú formához nyolcadoltam a tésztát. A lapokat egyesével lekenjük olajjal ,3 réteg elegendõ, majd óvatosan belehelyezzük a sütõformába.
160 fokos sütõben 2-3 perc alatt elkészülnek. Óvatosan kiemeljük õket és belekanalazzuk az aszaltszilvás májat.





4 adag lesz belõle.

Folytats a blogon ... falatnyiorom.blogspot.com/2010/12/rum...

sponsored links

Keres?s