Rozsos kifli - a libazsíros kifli fejlesztése

2014-03-19

sponsored links


A libazsíros kifli továbbfejlesztését Emõke kérésére kezdtem el. A tisztán teljes kiõrlésû rozslisztbõl készült elsõ verzió nem lett tökéletes.

Nem adtam fel azonban a rozsliszt tesztelését; a mostani kifli lisztjét a következõk szerint módosítottam: 2/3 rész hagyományos (BL55) búzaliszt; 1/3 rész teljes kiõrlésû rozsliszt. A libazsír és a tej mennyisége változatlan maradt.

Ha már hozzáláttam a tészta egészségesebbé alakításához, akkor nem álltam meg az 1/3 rész rozsliszt használatánál: apróra vágott hántolt tökmagot és zabpelyhet is használtam.

A megkelt tésztát jó vékonyra kinyújtottam, a háromszögeket halványan megkentem tejjel, majd rászórtam zabpelyhet és a ...

Folytats a blogon ... muskatlibufe.blogspot.com/2014/03/roz...

sponsored links

Keres?s