Rozmaringos-zsályás sütõtök

2010-09-24

sponsored links



Rajongok ezért a színért és ízért. Napfényes, vidám, derûs. Nem csak édességként, sült formájában finom. Én most kifejezetten egy új (legalábbis számomra új) ízvilágban próbáltam ki. Friss rozmaringgal, zsályával és fokhagymával. Önmagában elõételként, húsok mellé köretként is megállja a helyét, de tésztával összeforgatva és friss parmezánnal megszórva is remek vacsora lett a maradékból.
(GoodFood recept)
  • Hozzávalók:

1 kg sütõtök 
4 evõkanál vaj
2 evõkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál friss zsályalevél felaprítva
1 teáskanál friss rozmaring felaprítva
só, bors
  1. A sütõtököt zöldséghámozóval meghámozom, kimagozom és felkockázom.
  2. A vajat az olívaolajjal felolvasztom. Hozzáadom a félbevágott fokhagymákat, a felkockázott sütõtököt és alacsony hõmérsékleten kb. 20-25 perc alatt puhára párolom.
  3. Hozzáadom a felaprított zöldfûszereket és további 5 percig fõzöm.
  4. Eltávolítom a fokhagymagerezdeket, egy csipetnyi sóval és frissen õrölt borssal fûszerezem, majd tálalom.


Folytats a blogon ... felholanyka.blogspot.com/2010/09/rozm...

sponsored links

Keres?s