Ropogós sült csirke... zöldbab sajtosan besamelesen...
sponsored links
Egészben sütöttem ropogósra a csirkét, jó fûszeresen, de mire észbekaptam már csak ennyi volt látható belõle, a sajtos besameles zöldbabból is.
Mint láthatjátok imádjuk a zöldségeket köretként enni, hol tejszínesen, vajjal, fokhagymával összepárolva, hol pedig besamelesen, sajtosan, ami akár egytálnak is megfelel külön, például nyáresti vacsorának.
A csirkét tisztítás után jól besózom és sültcsirke fûszerkeverékkel bedörzsölöm, tepsibe rakom mellével lefelé, zsiradékkal - ez lehet olaj, vaj, sertészsír, liba/kacsazsír, szinte mindegy, minddel finom lesz, elõnyben persze a vaj és a baromfizsiradékok - és kb. 1 dl vízzel megöntözöm, majd lassú tûznél, 160-170 fokon sokáig sütöm, amikor már látom, hogy a háta rész színesedik, akkor megfordítom, majd a melle részt is kanalanként meglocsolom, a hasüregbe is belocsolok és tovább sütöm ...