Ropogós sertésbõrke (paleo)

2017-04-29

sponsored links



Amikor elkezdtem paleozni olvastam, hogy ha édességet kíván az ember érdemes pár szem töpörtyût bekapni és elmúlik a nassolhatnék. Hittem is meg nem is... a gombóc próbája az evés... mûködik... A bõrkébõl készült csipsz egyre több helyen kapható, csak sajnos kevés az olyan, ami adalékanyag mentes, a házilag elkészített tutira az. Az ötletet amúgy itt találtam miután Dóra felhívta rá a figyelmünket a csoportban.

Hozzávalók:

50 dkg sertésbõr
3 evõkanál ecet
1,5 evõkanál só
1 evõkanál folyékony zsír

Elkeverjük a sót az ecettel. A bõrt tenyérnyi darabokra vágjuk. Leforrázzuk. Szárazra törölgetjük. Bekenjük a sós ecettel. Két órára hûtõszekrénybe tesszük.  A bõrt ismét szárazra töröljük. Rácsra rakosgatjuk. Átkenjük a zsírral. 220 fokos sütõben (aminek az aljára vízzel töltött tepsit rakunk, hogy a lecsöpögõ zsír ne kezdjen el füstölni) 45-50 perc alatt ropogósra sütjük.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.


Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!


Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s