Rizslisztes piskótatorta

2018-06-19

sponsored links

Ez egy szép elmaradásom... még tavaly készült a süti, ráadásul megírtam a bejegyzést is, aztán bent ragadt a piszkozatok között. Viszont különleges, mivel rizslisztes, szóval akkor most pótlom a megosztást. Íme az eredeti poszt:

A kamra feltúrásakor bukkantam egy csomag rizslisztre, amit még pár hónapja vettem, hogy sütit süssek belõle, és most, hogy õszibarackszezon van, épp itt volt az ideje, hogy elõkerüljön.


 Hozzávalók:
4 tojás
16 dkg cukor
18 dkg rizsliszt
6 dkg liszt
1/2 cs sütõpor
csipet só
2 ek margarin
6 ek édes pezsgõ
õszibarack

Elkészítés:
Igazából nagyon egyszerû. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájával kikeverjük a cukorral, pezsgõvel és a margarinnal (én ezt 300 Wra be szoktam dobni a mikróba egy percre, hogy puha legyen, de még azért ne folyjon). Utána hozzáadjuk a liszteket, a sütõport és a sót, majd kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és beleforgatjuk.
Ami most nálam a különlegesség volt, az a forma: egy szilikonos napraforgót használtam. És mondja bárki, hogy nem ragad bele, nekem egészen negatív tapasztalataim vannak ezekkel az eszközökkel, szóval biztos ami biztos alapon egy jó adag olajjal átkentem, majd így öntöttem bele a masszát. De persze bármilyen kerek tortaforma ugyanúgy megfelel.
A barackokat megpucoltam, kimagoztam, a sérült részeket kivágtam és gerezdekre szeltem, majd a tészta tetejére rendeztem. (Kevés lett :) )
A sütõt 180 fokra elõmelegítettem, betettem a süteményt (egyszerûbb a szilikonformát egy tepsire rakni, és úgy be a sütõbe), és tûpróbáig sütöm. (ez kb 30 perc ennyi tésztánál, de nagyban függ a sütõtõl is)




És azt hiszem, hogy én lepõdtem meg a legjobban, hogy milyen csodaszép lett a torta, ami kijött a formából. Igazából minden díszítés, akár porcukor, akár tejszínhab... csak elrontaná.


Folytats a blogon ... www.morumotto.hu/2018/06/rizslisztes-...

sponsored links

Keres?s