Ricottás kuglóf

2017-01-10

sponsored links




















A recept innen. Csak annyit változtattam, hogy több mazsolát tettem bele.

25 dkg margarín (vagy vaj)
15 dkg cukor (kristálycukrot tettem)
1 csomag vaníliáscukor
3 tojás
25 dkg ricotta (esetleg túró)
25 dkg simaliszt
1 csomag sütõpor
csipetnyi só
10 dkg mazsola kevés rumba beáztatva (az eredeti receptben 5 dkg szerepel)
1 citromreszelt héja.

A kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük.
A sütõt bekapcsoljuk  185 fokra.
A margarint a cukorral és a vaníliáscukorral habosra keverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, azokkal is habosra keverjük. Hozzáadjuk a ricottát, a sütõporral elkevert lisztet és a citromhéjat, végül a lecsepegtetett mazsolát.  A masszát az elõkészített formába kanalazzuk és az elõmelegített sütõben  kb 50 perc alatt megsütjük. Én 15 percet hagytam állni a formában, majd rácsra borítva hagytam teljesen kihûlni. Porcukorral meghintjük.





Folytats a blogon ... lenka-blog.blogspot.com/2017/01/ricot...

sponsored links

Keres?s