Ricottás kuglóf
sponsored links
A recept innen. Csak annyit változtattam, hogy több mazsolát tettem bele.
25 dkg margarín (vagy vaj)
15 dkg cukor (kristálycukrot tettem)
1 csomag vaníliáscukor
3 tojás
25 dkg ricotta (esetleg túró)
25 dkg simaliszt
1 csomag sütõpor
csipetnyi só
10 dkg mazsola kevés rumba beáztatva (az eredeti receptben 5 dkg szerepel)
1 citromreszelt héja.
A kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük.
A sütõt bekapcsoljuk 185 fokra.
A margarint a cukorral és a vaníliáscukorral habosra keverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, azokkal is habosra keverjük. Hozzáadjuk a ricottát, a sütõporral elkevert lisztet és a citromhéjat, végül a lecsepegtetett mazsolát. A masszát az elõkészített formába kanalazzuk és az elõmelegített sütõben kb 50 perc alatt megsütjük. Én 15 percet hagytam állni a formában, majd rácsra borítva hagytam teljesen kihûlni. Porcukorral meghintjük.