Ricottahabos maracuj?s poh?rkr?m

2022-11-04

sponsored links


Most m?r a ricotta is ?lland? term?kek k?z?tt van, r?gen eml?kszem vad?szni kellett amikor olasz napok voltak k?l?nb?z? boltokban. A maracuja is konzervben ?s frissen is sok helyen kaphat?, m?r nem sz?m?t annyira kuri?zumnak.
K?nnyed desszert k?sz?lt ricottakr?mmel ?s maracuj?val.


Hozz?val?k (4 kisebb adaghoz vagy 2 nagyhoz):

Kr?m:
110 g ricotta
100 g tejsz?n 
1 ek. repcem?z (30 g)

Maracujazsel?:
170 g maracuja (1 Lidlben kaphat? konzerv)
1.5 lapzselatin 

75 g vajas keksz plusz m?g a tetej?re 

1 mar?k szeletelt mandula pir?tva (20-30 g)

3 ?rett maracuja

A lapzselatint hideg v?zbe ?ztatom. A konzervb?l 2 ev?kan?lnyit egy t?lk?ba teszek ?s mikr?ban forros?tom. ?sszekeverem a lapzselatinnal majd a konzerv t?bbi r?sz?t is alaposan hozz?keverem.
A kr?mhez a tejsz?nt kem?ny habb? verem. A ticott?t a m?zzel elkeverem, spatul?val beleforgatom a tejsz?nhabot.
A kekszet apr?t?ban dar?lom.
Ha 4 adag k?sz?l  akkor annyi lesz benne mint az ?n f?nyk?pemen, ha 2 r?teg kr?met szeretn?nk, akkor ez a mennyis?g 2 adaghoz el?g.
4 poh?rba tettem a kekszet, kicsit belenyomkodtam, r??nt?ttem a zselatinos maracuj?t. R?vid id?re h?t?be tettem, hogy megdermedjen. T?lal?skor kanalaztam r? a kr?met, tettem r? friss maracuj?t, serpeny?ben pir?tott mandul?t ?s egy kis kekszet. El?re is elk?sz?thet? vend?geknek, a friss maracuj?t ?s mandul?t csak t?lal?skor sz?rjuk r?.









Folytats a blogon ... www.colorsinthekitchen.com/2022/11/ri...

sponsored links

Keres?s