Ribizlis kocka (paleo)

2017-06-22

sponsored links



Az itt található Epres kocka mintájára készült, apróbb változtatással. A család szerint a savanykás ízvilágával nagyon jó kis üdítõ sütemény, most a meleg napokra.

Hozzávalók:

a piskótához:
12 dkg kókuszreszelék
6 gramm konjac liszt
6 tojás
6-8 dkg eritrit

a krémhez:
40 dkg Totu
1,5 dl víz
1 dkg zselatin
8-10 dkg eritrit
1-2 kezeletlen citrom reszelt héja és kifacsart leve
1 vaníliarúd kikapart magjai

továbbá:
20-25 dkg ribizli

A kókuszreszeléket kávé darálóban, vagy késes aprítóban finomabb szemcséjûre õröljük. Összekeverjük a konjac liszttel. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjébõl kemény habot verünk. A verést folytatva hozzáadjuk egyesével a tojássárgáját, végül habverõvel óvatosan hozzáforgatjuk a kókuszos keveréket (azért habverõvel, mert így a kókusz és a konjac nem tud csomós maradni). 25 x 25 centis sütõpapírral bélelt formába töltve, 175 fokos sütõben 25-30 percig sütjük. Kihûtjük. Két lapba vágjuk. Az egyik lapot visszatesszük a formába. Ráöntjük a krémet, amivel csupán annyi a dolgunk, hogy a zselatint kis lángon feloldjuk a vízben, majd a többi hozzávalóval együtt összeturmixoljuk, végül hozzáforgatjuk a leszemezett nyers ribizlit. Erre kerül a második lapp. Annyi idõre, amíg a krém megszilárdul hûtõszekrénybe tesszük dermedni. Végül 16 részre vágva kínáljuk. Díszítésként porrá õrölt eritrittel is megszórhatjuk.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s