Reform zserbó 3, cukorbetegeknek (is)

2018-06-28

sponsored links

Ez nem az elsõ diétás zserbó a blogon. Van egy másik, teljes kiõrlésû liszttel készült, és egy zabkorpás is. Ez a mostani hasonlít az elsõre, de több ponton változás történt a hozzávalók mennyiségében.
Hozzávalók:
-tészta
12 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt
12 dkg finomliszt
1 evõkanál xilit
fél csomag sütõpor
10 dkg margarin
-töltelék
2 evõkanál cukormentes eperlekvár
2 evõkanál xilit
30 dkg darált dió
-máz
5 dkg margarin
5 dkg étcsoki
Elkészítés:

A kétféle lisztet összekeverjük a sütõporral,  összemorzsoljuk a margarinnal, és az édesítõszerrel. 80 ml vízzel alaposan összegyúrjuk. Három cipót formázunk belõle, és egy kis méretû (20 x30) tepsi nagyságra kinyújtjuk. Az egyik lapot sütõpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a lekvár felével, rászórjuk a dió felét, melyben elkevertük a xilitet, majd ráemeljük a másik lapot, és ugyanígy elkészítjük. Az utolsó lappal befedjük, villával megszurkáljuk, és 200 fokon kb 30 perc alatt megsütjük. Felolvasztjuk a margarint és a csokit, majd rásímítjuk a  kihûlt süteményre. Felszeletelve tálaljuk. Diétás.
Ha valaki nem cukorbeteg, készítheti rendes cukorral is.
Az alaprecept az Édes Élet 2014. novemberi száma alapján változtatásokkal. 

Bibliás elmélkedés:
Mennyi új betegség van! A gyerekek körében nõ a cukorgetegek száma, megjelent a gluténérzékenység, a tejallergiások száma is egyre nõ. A magas vérnyomás, a szívbetegségek, sõt a depresszió is mindennapos jelenség lett. Mit mondana Jézus, ha eléállna ma valaki ilyen kórral küszködve? Csak simán meggyógyítaná, mint amikor a földön járt emberként? Lukács evangéliumában ma is egy gyógyításról olvasunk. "Ha akarod, meggyógyíthatsz engem." - mondta egy leprás. "Akarom, tisztulj meg!" - hangzott a felelet, és azonnal letisztult róla a lepra. Vajon ennyi lenne ma is? Nem tenné hozzá, hogy "Fiam, törõdjél többet az egészségeddel!" ? Talán a leprásnál nem, mert aligha tehetett róla, de a gyerekeink! Már a szülés után cukros vizet adnak nekik a kórházban. Folytatják otthon a tea, édesített rágcsák, pépesített ételek fogyasztásával.  Mostanában már alig mozognak, csak ülnek a tévé, számítógép, mobil elõtt. A képen senki nem törõdik a másikkal. csak lógnak a telefonon, ami egy hasznos eszköz, de nem állhat a középpontban.
Miért hagyjuk?  Miért kap már egy 8 éves is mobilt, amikor neki még sokat kellene szaladgálnia a szabadban? Hogy lehet, hogy az óvodában ott van az üdítõsüveg, a cukorkás doboz, mert megmaradt a szülinapról? A Minta menza programot pedig általános ellenérzés kíséri, pedig nagyon finomak az új szendvicskrémek. Csak hát a gyerekek máshoz vannak szokva. "Pénzen veszik a betegséget!" - mondogatta édesanyám, és milyen igaza volt. Legtöbben tehetünk a betegségeink egy részérõl. Én például nem híztam volna el, ha elõbb kezdem a testmozgást, és a rendszeres étkezést. Most már nehezebb lefogyni. "Testetek a Szent Lélek temploma." - figyelmezteti Pál apostol a korinthusi hívõket. "Nem a magatoké vagytok." Istennek el kell számolnunk az életünkkel, azzal, hogy hogyan gondoztuk ezt a templomot. És mint a legtöbb bilbiai követelmény, elsõsorban nekünk lesz jó. Dicsõítsük hát Istent a testünkben azzal a móddal, ahogy élünk, és róla teszünk bizonyságot szavainkkal! Gondozzuk a templomot, építsünk ki jó emberi kapcsolatokat, figyeljünk isten szavára,a Bibliára, és talán kevesebbet leszünk betegek.

Folytats a blogon ... korsocska.blogspot.com/2018/06/reform...

sponsored links

Keres?s