Reform túrógombóc zabliszttel

2016-01-31

sponsored links

Néha a klasszikus recepteknek is jót tesz, ha olykor valamit variál rajta az ember. Kis  zabliszt, kevés nyírfacukor és már kész is az egészségesebb változat.

reformturos1

Kolleganõm életmódváltása ihlette ezt a receptet, mivel egyik nap annyira ínycsiklandóan mesélt az ebédjérõl, ami zabliszttel készült túrógombóc volt, hogy örömmel álltam neki én is a kísérletezésnek, hogy elkészítsem saját változatomat. Szeretem a klasszikus változatot is, de nyitott vagyok az újdonságokra is.

túrogombóc

Hozzávalók:

40 dkg túró

1 tojás

5 ek. zabliszt

2 ek. kukoricadara

2 kk. nyírfacukor

1 ek. vaj

kb. 8 dkg tönköly zsemlemorzsa

a tálaláshoz porcukor, tejföl vagy juharszirup

Villával nyomkodjuk szét a túrót, majd adjuk hozzá a zablisztet, a kukoricadarát, az édesítõt és a tojást. Dolgozzuk össze, és tegyük félre egy kevés idõre, hogy a dara kissé megdagadjon.

Addig egy nagy lábosban forraljunk fel vizet bõségesen. Amikor forr a víz, formázzunk gombócokat a masszából és fõzzük ki a vízben. A gombócok akkor vannak készen, amikor feljönnek a víz tetejére. Nagyjából 5 perc kell hozzá. Utána még 1-2 perc, és kivehetõ.

A vajat egy serpenyõben olvasszuk meg, szórjuk rá a morzsát és 1-2 perc alatt pirítsuk aranybarnás színûre. A lecsepegtetett gombócokat hempergessük meg benne.

A tejfölt keverjük össze ízlés szerint néhány kanál porcukorral és öntsük a gombócokra. Vagy tejföl és porckor helyett használhatunk juharszirupot, esetleg baracklekvárt.

reformtúrós

Megjelent az nlc-oldalán is.


Hasonló bejegyzések:




gombócleves
Levesszezonban: magyaros gombócleves


csicseriborsoragu,gombaval1
Húsmentesen: Görögös csicseriborsó ragu, töltött gombával



Reform kakaós



Erdei gombás, spárga rizottó




Folytats a blogon ... marmalade.cafeblog.hu/2016/01/31/refo...

sponsored links

Keres?s