Red Velvet torta

2011-01-18

sponsored links

A red velvet torta egy bíborszínü, puha csokoládétorta. Kiválóan alkalmas fondant, tejszín vagy vajkrémes torták alapjául. A gyönyörü bíborszínt föleg úgy tudjuk hangsúlyozni, ha valamilyen fehér színü krémmel töltjük meg. Mint például a vanilia krém vagy fehér csokoládé alapú krémek. 

Hozzávalók:
250g liszt
1 sütöpor
Csipetnyi só
2 ek kakaópor
113g vaj (szobahömérsékletü)
300g cukor
2 tojás
1 vanilia aroma
2,4dl író vagy teljes terjtartalmú tej
2 ek piros ételfesték
1 kk ecet (fehér, lehet valami aromás is)
1kk szódabikarbona


Elkészítés:
1. Melegítsd elö a sütöt 175 fokra.
2. Szitáld a lisztet egy tálba a sütöporral, kakaóporral és a sóval.

3. Kikavarjuk  a vajat a cukorral, míg krémes nem lesz. Add hozzá elöször a tojásokat, majd a vaniliaaromát.

4. A piros ételfestéket oldjuk fel az íróban.

5. Felváltva adjuk a vajas krémhez az írót, majd a lisztes keveréket.

6. Egy kis tálban keverjük el az ecetet és a szódabikarbónát. Hagyjuk egy kicsit buborékolni, majd keverjük a tesztához.

7. Sütöpapírral kibélelt tortaformába öntjük és 30 perc alatt megsütjük.
Tü próbát végezzünk.

Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... gabriellakonyhaja.blogspot.com/2011/0...

sponsored links

Keres?s