rakott zöldség

2017-04-26

sponsored links

Néha a FB-on remek receptek jönnek szembe. Ezt is ott találtam a Testszervíz oldalán, megtetszett, megcsináltam. Finom lett és az elkészítése is nagyon egyszerû.
 Hozzávalók: bármilyen zöldségbõl egy fõre 25 dkg. Én most 2 fõre készítettem, így kb fél kiló zöldséget használtam. 2 db sárgarépát, pár fej kelbimbót, egy marék zöldhüvelyû babot és zöldborsót. Kell még hozzá egy kis doboz tejföl, kb 10 dkg reszelt sajt, 2 tojás. A fûszerek: só, bors, szerecsendió, szárított fokhagyma, petrezselyemzöld (most ebbõl kimaradt) ellenben került bele egy fej hagyma megpirítva.
Elkészítése: A zöldségeket elõfõzzük sós-borsos vízben pár percig, majd leszûrjük. Amíg kicsit meghûlnek, addig kikeverjük a tojásokat a tejföllel és reszelt sajttal, majd ízesítjük, sóval, borssal, szerecsendióval. Itt kell beletenni a vágott petrezselyemzöldet, azonban nekem az most nem volt itthon, így egy fej hagymát lepirítottam apróra vágva, és azzal kevertem össze. Tettem még bele  egy kevés fokhagymát is. Egy tûzálló tálat kivajaztam vékonyan, beletettem a zöldségeket, elrendeztem õket és leöntöttem a tejfölös keverékkel. 180 fokon sült 30 percet.


Folytats a blogon ... kimeloetelek.blogspot.com/2017/04/rak...

sponsored links

Keres?s