Rakott zöldbab

2010-09-13

sponsored links

Pár éve csináltam meg ezt az ételt. Szomszéd Marika néni adott a múlt héten zöldbabot és eszembe jutott, hogy újra megcsinálhatnám! Gyors és nagyon finom. Talán még az is megeszi aki máshogy nem nagyon szereti a zöldbabot.

Hozzávalók:

kb 30 dkg zöldbab
20 dkg párizsi egyben!
1 tejföl
2 tojás
trappista sajt
só, bors, delikát

A zöldbabot megfõzöm, hogy puha legyen. Tettem a vízbe egy kis ételízesítõt. A tejfölt összekeverem a tojásokkal és hozzáadom kockára vágott párizsit. Sózom, borsozom. Egy tûzálló tálba beleteszem a zöldbabot, rárakom a párizsis masszát és a tetejére reszelt sajtot teszünk. Nem kell sokáig sütni, csak amíg a tejfölös massza megkeményedik és a sajt megpirul!

Tipp:
  • Többféle zöldségbõl is ki lehet próbálni. (karfiol, kelbimbó, brokkoli)
  • Ha valaki szereti a márvány sajtot (én imádom!) akkor tehet rá azt is. A kép bal oldalán látható a hûtõben talált maradék márvány sajt. Nagyon finom lett tõle!

Folytats a blogon ... vikireceptjei.blogspot.com/2010/09/ra...

sponsored links

Keres?s