Rahátos-diós Harlekin - Arlechino cu rahat ºi nucã

2017-01-14

sponsored links


Hozzávalók
a lapokhoz: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 7 g szárított élesztõ, 1 tasak sütõpor, csipetnyi só, 15 dkg porcukor, 2 tojás, 2 evõkanál tejföl;
a töltelékhez:  5-6 evõkanál málnalekvár, 50 dkg színes rahát(lokum), 25 dkg darált dió, 3 tojás fehérje, 8 dkg cukor;
a tetejére: 3 tojás sárgája, 12,5 dkg porcukor. 


Elkészítése:
 A lisztet összekeverjük az élesztõvel, a sütõporral meg a sóval, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Közepébe mélyedést csinálunk, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a porcukort meg a tejfölt és puha tésztát gyúrunk belõle. Ha szükséges, kevés tejfölt adunk még hozzá. Négy részre osztjuk, letakarjuk és 30 percig hûtõben pihentetjük. 
A rahátot vékony szeletekre vágjuk, a tojásfehérjét felverjük a porcukorral, majd összekeverjük a dióval. 
A tésztából négy lapot nyújtunk(kb. 28x35 cm nagyságúra). Sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük az elsõ lapot és lekenjük málnalekvárral, ráhelyezzük a második lapot és kirakjuk  a raháttal, erre tesszük a harmadik napot és rákenjük a diós habot, majd befedjük a negyedik lappal. 175 fokra elõmelegített sütõbe tesszük és 40-45 percig sütjük. A tojássárgáját kikavarjuk a porcukorral és a forró süteményre kenjük. A  tûzet eloltjuk, a süteményt pedig még 10 percig a sütõben hagyjuk.  Hidegen szeleteljük. 


Arlechino cu rahat ?i nucã
Ingrediente:
pentru foi: 600 g fãinã, 250 g margarinã, 7 g drojdie uscatã, 1 plic praf de copt, un praf de sare, 150 g zahãr pudrã, 2 ouã, 2 linguri smântânã;
pentru umpluturã: 5-6 linguri gem de zmeurã, 500 g rahat colorat, 250 g nucã mãcinatã, 3 albu?uri, 80 g zahãr;
pentru glazurã: 3 gãlbenu?uri, 125 g zahãr pudrã.

Prepararea
Pentru foi se amestecã fãina cu drojdia,  praful de copt ?i sarea, apoi cu margarina. Se face o adânciturã în mijloc, se adaugã ouãle, zahãrul pudrã, smântâna ?i se frãmântã un aluat fraged. Dacã este nevoie, se mai adaugã pu?inã smântânã. Aluatul se împarte în patru pãr?i, se acoperã ?i se pune la rece 30 minute. 
Între timp rahatul se taie felii sub?iri, albu?urile se bat spumã cu zahãrul pudrã ?i se amestecã cu nuca. Se tapeteazã o tavã de cca. 28x35 cm cu hârtie de copt, se întinde prima foaie ?i se a?azã în tavã. Se unge cu gem, se a?azã a doua foaie, se pun feliile de rahat strâns unul lângã altul, se a?azã a treia foaie ?i se unge cu spuma de nucã, apoi se acoperã cu a patra foaie. Se coace 40-45 minute la 175 grade. Gãlbenu?urile se amestecã cu zahãrul pudrã, se niveleazã deasupra prãjituri ?i se pune înapoi pentru 10 minute în cuptorul fierbinte, dar fãrã foc.  Se feliazã dupã rãcire.



Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2017/01/ra...

sponsored links

Keres?s