sponsored links

Rahátos kalács

2013-01-12

sponsored links


Tavalyi recept, év vége felé készült, nem sokkal azután, hogy megkaptam a gyerekeimtől ajándékba a Szakácskönyv kétbalkezeseknek című könyvet. :) A Hajnitól kapott raháttal készültem kalácsot sütni, és én okos, azt gondoltam, hogy a rahátot lereszelem a nagylyukú reszelővel, hogy szebben, jobban simuljon bele a tésztába. Gondolhattam volna, hogy nem akármiért nem láttam még senkinél ezt a módszert. Aki ismeri a rahátot, el tudja képzelni, mit küszködtem a reszelővel, végül a felénél - amikor a jobb hüvelyujjamból egy darabot sikerült legyalulni és a rahát kellően ráragadt a reszelőre - feladtam. Bekötöttem az ujjamat, és egy jó éles késsel elkezdtem aprítani a maradék rahátot. Már majdnem befejeztem, amikor mit gondoltok, mi történt?! Persze hogy elvágtam az ujjamat, mégpedig jobbkezes lévén a bal hüvelykujjamat, elég mélyen. Újabb kötözést követően pedig befejeztem a kalácssütést, ami végülis ennyi szerencsétlenkedést követően nagyon jól sikerült. A raháttól édes, finom, puha kalács lett a végeredmény, egy csésze meleg kakaóval nagyon finom volt reggelire. Hajni, köszönöm a rahátot, Iza, köszönöm a receptet! Kevesebb balszerencsével sok sikert hozzá!

Hozzávalók 2 kalácshoz:
a tésztához:
  • 2 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás + 1 tojássárgája ...

Folytatás a blogon ... hankka.blogspot.com/2013/01/rahatos-k...

sponsored links

Keresés








Gasztroblogok