Rafaellogolyós - epres torta

2017-06-23

sponsored links






















Hozzávalók: (26 cm-es tortaformához)

6 tojás (M-es méretû)
20 dkg kristálycukor
10 dkg rétesliszt
11 dkg kukoricakeményítõ
1 teáskanál sütõpor
1 teáskanál Dr. madagaszkári vaníliaaroma
csipet só

Krém:
5 dl tejszín (33%-os)
25 dkg mascarpone
pár szem eper
27 db rafaello golyó

+ eperlekvár

A torta oldalára:
2,5 dl tejszín (33%-os)
1 csomag Dr. Oetker habfixáló
1 teáskanál porcukor

Díszítéshez:
vágott pisztácia
kókuszreszelék
eper
12 db rafaello golyó

A sütõt bekapcsoltam 200 fokra. A tortaforma aljára sütõpapírt tettem.
A piskótához a lisztet összekevertem a kukoricakeményítõvel és asütõporral.
A fehérjéket csipet sóval elkezdtemhabbá verni, majd lassanként adagolva hozzáadtam a cukrot. Mikor már jó kemény volt, egyenként hozzákevertem a sárgákat. Végül óvatosan beleforgattam a lisztes keveréket. Belesimítottam a tortaformába. 200 fokon kb 30 perc alatt megsütöttem (tûpróba).
Amikor megsült, rácsra téva hagytam teljesen kihûlni. Utána 3 lapra vágtam.

A krémhez a rafaellogolyókat késsel apróra vagdaltam és összekevertem a mascarponeval.
Az 5 dl tejszín habbá vertem, majd óvatosan a mascarpones masszába forgattam.

A torta alsó lapját megkentem vékonyan házi eperlekvárra, rákentem a krém 1/6-át, kiraktam vékonyra szeletelt eperrel, erre rákentem újra a krém 1/6-át. A másik tortalapot szintén megkentem vékonyan lekvárral, és a lekváros felével a krémrétegre borítottam. Most ennek a második lapnak a tetejét is megkentem lekvárral, erre jött a krémbõl 1/6 rész, ismét eperszeletek, újból 1/6 krém, majd lekvárral megkent 3.-ik tortalap (lekváros felével a krémre), majd rákentem a maradék krémet.

A torta oldalához és a díszítéshez felvertem a 2,5 dl tejszínt a porcukorral és a habfixálóval. Elõször 12 db "rózsát" nyomtam a torta tetejére + a rózsák közé még ici pici csillagocskákat. A maradék tejszínnel bevontam a torta oldalát. A tetején a rózsákba belenyomtam a rafaellogolyókat, a kis csillagokba pedig epreket "ültettem". Kevés vágott pisztáciával megszórtam a tetejét, oldalát pedig kókuszreszelékkel szórtam be.













Folytats a blogon ... lenka-blog.blogspot.com/2017/06/rafae...

sponsored links

Keres?s