Quinoaval töltött sült paprika

2018-06-13

sponsored links

Egy különösen finom vacsora :)
A quinoa igazából egy növény magja, vagyis álgabona, amely Bolíviából és Peruból érkezik hozzánk. Diétázóknak, glutnérzékenyeknek is kiváló alapanyag, mivel magas a fehérjetartalma és nem tartalmaz glutént. Színre három féle quinoat találhatunk, elefántcsont színût, pirosat és feketét. Az elefántcsont színû a legsemlegesebb ízû, és többnyire ez kapható nálunk. Felhaszálási köre nagyon gazdag, reggelire kásaként, levesbe, köretként, salátákba, pudingokba egyaránt használhatjuk. Elkészítési módja hasonló a rizshez, 1 adag quinoahoz 2 adag folyadék, elõtte pedig alaposan mossuk át.



Hozzávalók (2 személy részére): 3 paprika, 1 dl quinoa, 1 hagyma, 10 dkg csemegekukorica, 10 dkg vesebab (konzervbõl), 10 koktélparadicsom, 3 cikk fokhagyma, 5 dkg feta sajt, só, bors, kis csokor friss kapor, kevés olaj.
Elkészítése:A koktélparadicsomot félbe vágjuk, a finomra aprjtott fokhagymával együtt kevés olajon megpirítjuk. A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a jól átmosott quinoat, kissé átpirjtjuk, felöntjük kb 3 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, puhára pároljuk. Amikor a quinoa megpuhult hozzáadjuk a csemegekukoricát, a vesebabot, a megpirított koktélparadicsomot, a kis kockára vágott feta sajtot, a finomra aprított kaprot, összeforraljuk. A paprikákat hosszában félbe vágjuk, kicsumázzuk, megtöltjük a quinoaval, 180 fokra elõmelegített sütõben kb 25 ? 30 percig sütjük.



Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2018/06...

sponsored links

Keres?s