Quinoa egytál étel

2015-05-18

sponsored links

blog_quinoa3

Folytatva a superfood projektet, az elsõ új recept jön. Ez az étel lehetne egy jó kis köret hús, hal, sõt egy zöldség-pogácsa mellé. Viszont nem véletlen, annyi mindent pakoltam bele, hogy egy könnyed, ám teljes értékû ebédnek vagy vacsorának is megfeleljen. Nálam így funkcionált.

A recept szerintem jó úgy ahogy van, ugyanakkor azt is állítom, hogy nem kell szó szerint követni. Adhatunk hozzá más zöldségeket, brokkoli helyett például karfiolt, így május közepén kombinálhatjuk spárgával és tojással, használhatunk zsenge zöldbabot, és nemsokára a piacról, de most akár a mélyhûtõbõl, kombinálhatjuk egy kis zöldborsóval. Sõt, tipikusan az az ötlet, ami minden maradék zöldséget képes "elnyelni", így ha valami a hûtõben szomorkodik, akkor nyugodtan mehet az ételbe. A képen mini mozzarellával készült, de ha kaptam volna kecskesajtot akkor az került volna bele, vagy ha nincs hatalmas sor a sajtpultnál akkor feta vagy feta jellegû sajtot adtam volna hozzá.
Öntetként tudom, nem mindennap a teriyaki szósz. Szerintem érdemes beszerezni, és kipróbálni, de ha nem, akkor megfelel egy olívaolajos balzsamecetes szósz egy kis friss mentával, korianderrel vagy petrezselyemmel. Ha ...


Folytats a blogon ... https://homebisztro.wordpress.com/201...

sponsored links

Keres?s