Pöttyös Panni és Balatoni Habos Mogyoró

2017-08-10

sponsored links

egycsepptorta_1255_kisebb.jpg

Az idén büszkén ajánlhatjuk az országtortákat külföldi barátainknak is!

Az elmúlt években szándékosan nem írtam az országtortákról, bár korábbi bejegyzéseim nagy sikert arattak - való igaz, kritikai élük miatt. Nem azért, mert megijedtem, hanem mert nem akartam "utazni" a kritizálás lehetõségére, másra pedig nem láttam esélyt. Az idén viszont szívbõl tudom ajánlani mindkét (cukros és cukormentes) változatot: úgy is lehet hazai alapanyagokból süteményt sütni, hogy nem esünk a felesleges, egy külföldi számára értelmezhetetlen "magyarkodás" hibájába. Egy problémám van velük: hogy mindkettõ habtorta - ezzel követik az elmúlt évek hagyományát. Remélem, jövõre ezen a téren is történik változás, addig viszont örüljünk ezeknek a szépségeknek-finomságoknak!

egycsepptorta_1270_kisebb.jpg

Varga Margit cukrász hozzáadott cukor nélkül készült tortája nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg. A Pöttyös Panni gyõzelmét az Országházban jelentették be a Magyarország Tortájával és az augusztus 20-i ünnepi programok ismertetésével együtt. A Magyarország Tortája idén a Balatoni Habos Mogyoró lett, amit Vaslóczki Orsolya készített. A két gyõztes tortát a nagyközönség elõször augusztus 19-én és 20-án, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg.

egycsepptorta_1278_kisebb.jpg

Idén hatodik alkalommal írta ki az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, melyre az ország bármely cukrászdája és vendéglátó egysége nevezhetett. A cukrászok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistából válogathattak. A verseny gyõztese a Pöttyös Panni lett, melyet a budapesti Zazzi Cukrászda alkotott meg. A torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet, az üde málna mousse kellemesen savanykás ízét finoman kiegészíti a szilva réteg édessége. Ugyanakkor a szilva jól harmonizál a mákos piskótával is, amelyben a mák intenzív ízét a mandulaliszt teszi selymesebbé. Vidámságot, könnyedséget sugároz, melyet a tetején található pöttyök is kiemelnek. A cukrászt a névadáskor ezek a díszek ihlették meg. A Pöttyös Panni alacsony szénhidráttartalmú, a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthetõ könnyû finomság melyet bátran fogyaszthatnak a cukorbetegek is. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján egy szelet torta 6 g szénhidrátot és 167 kcal-t tartalmaz. A vizsgálatokat a Wessling Hungary Kft., független élelmiszervizsgáló laboratórium végezte. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány célja a versennyel az, hogy felhívja a cukrászok figyelmét a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthetõ, hozzáadott cukrot nem tartalmazó sütemények iránti növekvõ igényre.

20663767_10154581203151916_4335579596584462084_n.jpg

A Magyarország Tortája idén a Balatoni Habos Mogyoró, melyet a budapesti Horváth Cukrászda Kft. alatt futó SUGAR! Design Cukrászda cukrásza, Vaslóczki Orsolya készített, aki korábban a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt is megnyerte.  A tortákat augusztus 19-tõl az ország számos cukrászdájában árusítják, de augusztus 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján is megkóstolhatja a nagyközönség a Várkert Bazárnál, ahol a Magyarország Cukormentes Tortája verseny fõtámogatójának, a 77 Elektronika Kft.-nek köszönhetõen idén is lehetõség lesz ingyenes vércukormérésre az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sátraiban.

20664181_10154581203176916_3055026262245794524_n.jpg

Elindult a hobbicukrászok versenye, a Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny, melyet a Magyarország Cukormentes Tortája program részeként az Egy Csepp Figyelem Alapítvány nem szakképzett cukrászok részére rendez minden évben.  A fõdíj egy Kenwood robotgép, de két különdíj is gazdára talál: a Dcont? okos vércukormérõk hazai fejlesztõje és gyártója, a 77 Elektronika Kft. ajándékcsomagja, valamint egy Business Lunch utalvány 2 fõ részére a Radisson Blu Béke Hotel, Budapest felajánlásából. Nevezés szeptember 18-ig! További információ és képek a Magyarország Cukormentes Tortája versenyrõl:www.magyarorszagcukormentestortajaverseny.hu

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2017/08/10/po...

sponsored links

Keres?s