Párolt csirkecomb újfokhagyma mártásban, szalonnás-spárgás zsemlegombóccal

2014-04-17

sponsored links

parolt_csirkecomb_ujfokhagyma_martasban_.jpg

A medvehagyma már uncsi, itt az újfokhagyma! :D Dehogy, a medvehagymát nem lehet megunni, de ebbe a fogásba most nem került - bár kerülhetett volna.

Szokásomhoz híven elég késõn értem le a Hunyadi téri szabad piacra, ahol kedvenc árusaim már éppen pakoltak. Nagyon jó a spárgájuk és ami a lényeg, tényleg friss. Vettem is, bár már éppen elpakolták, ekkor vettem észre a pulton egy csomó, elsõ pillantásra pórénak tûnõ izét. Késõbb kiderült, ezek újfokhagymák. Láttam és használtam én már újfokhagymát, de azok vékonyabbak vagy fejesebbek voltak. A lényeg, hogy vettem, még kedvezményt is kaptam. :) Már hazafelé eldöntöttem, hogy egy kedvenc téli fogásom - a csirke fokhagymamártásban zsemlegombóccal - tavaszi változatát készítem el belõle. Beraktam a spájzba, mikor késõbb beléptem, eszméletlen fokhagymaillat terjengett. Kellett nekem levágni a zöldjébõl! Hú, nagyon jó lett így is az étel, fûszeresen friss, de tartalmas mártást sikerült kreálnom belõle és a zsemlegombóc is finom lett. Jó volt benne a szalonna és a spárga. A szósz, ami szép pasztell színû lett, önálló fogásként is megállná a helyét. Szerintem a ...


Folytats a blogon ... afickofakanallal.blog.hu/2014/04/17/p...

sponsored links

Keres?s