Puncshabos kelt palacsinta

2017-02-15

sponsored links



Ma a lencseleves után valami könnyû második fogásban gondolkodtam. Egészen pontosan palacsintában. A kérdés csak az volt, hogy mit töltsek bele, mert se túró, se lekvár, se instant kakaó nem volt itthon. Általában ezekkel szoktam megtölteni a palacsintát. Aztán szétnéztem a sütõs dobozomban, és találtam egy fõzõs puncs pudingport. Volt még itthon rumaroma, tej és Hulala. Körvonalazódott, hogy a töltelék habos puncs lesz. 

Elõször a töltelékhez való puncs pudingot fõztem meg, a tasakon szereplõ utasítás szerint, de csak 4,5 dl tejet használtam fel hozzá, 3,5 - 4 evõkanál cukrot, és pár csepp rumaromával erõsítettem a puncsos ízt, aztán lefedve leraktam a kõre, hogy mihamarabb kihûljön. Amikor már alig csak langyos volt, belekevertem egy fél literes kemény habbá vert Hulala felét, és elkészült a töltelék. 

A tésztát pont ugyanolyan hozzávalókból készítettem, mint szoktam. Az eltérés most annyi volt, hogy az élesztõt nem csak úgy belemorzsoltam a tésztába, hanem cukros tejben felfuttattam, úgy adtam hozzá. A mennyiségeket nem mértem, csak úgy találomra szoktam a lisztet és minden mást is adagolni. 

Hozzávalók: 
2 egész nyers tojás, kevés tej, 1-1 kupac rétes és finom liszt, csipet só, teáskanál cukor, 1 dl tej 2 mokkáskanál cukorral meglangyosítva, ebben felfuttatva kb. 2,5 dkg élesztõ,  buborékos ásványvíz és kevés olaj.  

Szokás szerint simára kevertem a palacsintatésztát, aztán kelni hagytam, míg odatettem a levest, és elkészítettem a tölteléket. Mire mindennel végeztem, a palacsintatészta sûrû habbá változott. Merõkanállal többször átkevertem, hogy a hab kissé összeessen, aztán picit megolajozott forró serpenyõben sütöttem  meg egymás után a palacsintákat, amik olyanok lettek, mint egy-egy csipketerítõ.





Megtöltöttem a puncsos töltelékkel és felcsavartam a palacsintákat, de nem mertem elfordítva egymásra tenni a sorokat, nehogy kijöjjön a töltelék. 



A tányéron még habot is tettünk rá, de még azelõtt lefényképeztem. 


A tartalmas leves után csak  két puncsos-habos palacsintát bírtam megenni, pedig isteni finom volt!!




Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2017/02/puncshabo...

sponsored links

Keres?s