Pulykamell paprikával, csicseriborsóval

2017-08-13

sponsored links

img_5236-1-kicsi.jpgHét közben általában egyszer fõzünk, ha elfogyott a hétvégi maradék, szerda magasságában. Ilyenkor elõkerülnek az egyszerûbb receptek, nagy klasszikusok (alla sajtostejfölös), olyan ételek, amik hamar elkészülnek és kitartanak hétvégéig. Így kerüljük el a céges menzát, foodexpresszt már vagy 8 éve. Ez a pulykás lecsós házasítás most héten volt a menü, és annyira jól esett, hogy itt a helye. A pulykát egyébként is szeretjük mostanában, egyre gyakrabban használjuk csirke helyett, nincs talán olyan penetráns szaga, mint egy ?megmikrózott? tepsiscsirkének.

Hozzávalók
3 paprika (kápia, kaliforniai, lecsó, ami épp akad), felkockázva,
2 paradicsom, felkockázva,
1 vöröshagyma, felkarikázva,
1 csicseriborsó konzerv, leszûrve,
1 csokor petrezselyem, levelei, szárai külön-külön felaprítva,
2 gerezd fokhagyma, felaprítva,
1 rozmaringág levelei, felaprítva,
1 kakukkfûág levelei, felaprítva,
Ujjnyi szelet kolozsvári szalonna, felkockázva,
Arasznyi jó minõségû füstölt kolbász, felkarikázva,
400 g pulykamell filé, felkockázva,
Kávéskanálnyi füstölt paprika,
1 dl száraz fehér bor,
Tengeri só,
Frissen õrölt fekete bors,
Olívaolaj

Pirítsuk zsírjára a szalonnát egy nagyobb serpenyõben. Ha megpirult szedjük ki, tegyük félre, a kisült zsír nagy részét öntsük le (tegyük ezt is félre). A felkockázott pulykát sózzuk, borsozzuk, pirítsuk körbe, szedjük tányérra. Öntsük a bort a serpenyõbe, kapargassuk fel a leragadt darabokat, öntsük rá a pulykára.
Öntsünk a serpenyõbe egy kanállal a félretett zsírból, adjunk hozzá egy evõkanálnyi olívaolajat. Dinszteljük 8-10 perc alatt puhára a hagymát, 5-6 perc után adjuk hozzá a fokhagymát, zöldfûszereket, felaprított petrezselyem szárat. Ha megpuhult a hagyma adjuk hozzá a felkockázott paprikát, pároljuk kis lángon további 10 percig.
Dobjuk a zöldségekre a félretett pulykát, szórjuk meg teáskanálnyi füstölt paprikával, adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot. Kis lángon pároljuk fél órát, közben keverjük át párszor, ha kevés lenne alatta a folyadék kevés vízzel hígítsuk. 25 perc elteltével keverjük hozzá a csicseriborsót, öntsük rá a maradék kisült zsírt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha megpuhult és átfõtt a pulyka vegyük le a tûzrõl, szórjuk meg a félretett szalonnadarabokkal, felaprított petrezselyemlevéllel.

Fõt rizzsel tálaljuk.

img_5237-1-kicsi.jpg

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... fast-food.blog.hu/2017/08/13/pulykame...

sponsored links

Keres?s