Pulykacomb és leves avagy A forduló végére

2017-12-12

sponsored links

Ismét levest ajánlok az én Drágájimnak!
Az apropója egy játék, verseny, stb...
Karácsonyi ízeket kell varázsolni a tányérra. Nézem a többi "pályázót", jönnek a jó kis húsos étkek, a fincsi sütik, de valamiért a leves háttérbe szorul (no, azért van, de minimális).
A karácsonyhoz a finom, kellemes zamatot adó fûszerek illata is hozzájárul, amit én most egy kicsit talán átértelmezve, talán bátran egy fincsi pulykaragulevesben próbálok megjeleníteni.















ZAMATOS PULYKARAGULEVES
Hozzávalók:
50 dkg kockázott pulyka felsõcomb filé
15 dkg sárgarépa
15 petrezselyem gyökér
15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
4 ek. méz
3 dl tej
1,5 ek liszt
szerecsendió
kakukkfû
petrezselyem zöldje
bors, só
vaj és olívaolaj
5 dkg apró tészta
Vaj és olívaolaj hevített keverékén megpirítjuk a pulykacomb kockákat.
Közben megtisztítjuk, felkarikázzuk a zöldségeket és a húshoz adjuk.
Együtt szépen lepirítjuk, majd belekeverjük a mézet, és finoman megkaramellizáljuk.
Ezután hozzáadjuk a fagyos borsót, sózzuk, borsozzuk, felöntjük bõ egy liter vízzel, kakukkfûvel ízesítve a hús puhulásáig fõzzük.
A lisztet a tejjel simára keverjük, tehát habarás készítünk; hõkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, frissen reszelt szerecsendióval még zamatosabbá tesszük és készre fõzzük.
Tálalás elõtt egy jó adag aprított petrezselyemzölddel frissítjük, és külön kifõzött apró tésztával tálaljuk.



















Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/12/...

sponsored links

Keres?s