posírozott vilmoskörte

2010-09-16

sponsored links

"az õszi hazai desszert..."
  
A rózsavirágúak közé tartozó gyümölcsöt már 3000 év óta ismeri és fogyassza az emberiség. Az enyhe éghajlatokon honos latin nevén "pyrus" ilyenkor kora õsszel a legzamatosabbak.
 A vilmoskörtét Nagy Britanniában már 1700-as évek végétõl kezdve ismerik. Abban a korban élõ polgárról, Williams -rõl kapta a nevét, ami azóta az egész világot meghódította.
 Ha komponáljuk ezt az édes gyümölcsöt egy enyhén savanykás ízzel amit a vörösbor fogja adni, remek  lesz a végeredmény. Persze különbözõ fûszerekkel befolyásoljuk az ízeket és egy ízletes õszi hangulatú befejezõ fogást tehetünk az asztalra.
Így ma a két õszi fõszereplõ találkozását mutatom be.

 "íme a receptem..."
  
POSÍROZOTT VILMOSKÖRTE

hozzávalók:

8db vilmoskörte
7dl száraz vörösbor
kristálycukor
vaníliás cukor
méz

vaníliarúd
fahéjrúd
szegfûszeg
csillagánizs

1db narancs
elkészítés: 

Elsõ lépésben egy gyorsforralóban készítsünk egy redukciót amit a száraz vörösbor, kristálycukor, vaníliás cukor, méz, vaníliarúd, fahéjrúd, szegfûszeg és csillagánizs fog adni. Ezt lassú tûzön hevítsük forráspontig.
Kóstoljuk meg a redukciólevet és formáljuk az ízeket ha kell. Ha elkezd forrni ültessük bele a meghámozott körtéket úgy, hogy a szár rajta van a gyümölcsön.
Addig posírozzuk míg a körte vad vörös színt nem ölt magára és húsa meg nem puhult. Reszelt narancshéjjal szédítsük meg az ízeket utolsó lépésben.
Mikor a körték megpuhultak vegyük ki õket a redukcióból és egy rácson ültetve várjuk meg míg teljesen ki nem hûlnek.
Ízesített mascarpone krémmel töltve vagy csokoládé köntösben is tálalhatjuk.

Bon appétit! 



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/LaCuisineDunC...

sponsored links

Keres?s