Portugál vegyes

2018-05-15

sponsored links

Az elmúlt héten, Portugáliában ettem egy ehhez hasonló ételt, egy vegán étteremben. Nagyon ízlett, bár kissé eltér tõle az, amit én alkottam, mégis ízben és látványban is hasonló ahhoz. Az ottani étel csak csicseriborsós raguból volt, a quinoa fehér volt és a zöld saláta pedig egy ottani kelfajta megpárolva rebarbarával. Egyszóval hasonló amit alkottam, de mégis más étel.
 Hozzávalók 6 fõre: 1 doboz csicseriborsó konzerv, 1 kg zöldborsó, 1 zsenge kelkáposzta, e köteg spárga, 1,5 bögre színes quinoa, 2 szál friss sárgarépa, 1 nagy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél TV paprika, 3-4 szem koktélparadicsom, 200 ml 10 %-os fõzõtejszín, só, bors, kurkuma,  fûszerpaprika, petrezselyemzöldje, olívaolaj, fehér balzsamecet.
Elkészítése: a hagymát összevágjuk és megfuttatjuk olívaolajon, üvegesre pároljuk, majd hozzátesszük a zöldborsót is, azzal kevergetjük. A fokhagymát, paprikát, paradicsomot apróra felkockázzuk, mehet a raguba, majd felöntjük egy kevés vízzel és fedõ alatt puhára fõzzük. Amikor a zöldborsó megpuhult, sózzuk, borsozzuk, meghintjük egy kevés fûszerpaprikával és kurkumával, beleöntjük levével együtt a csicseriborsót és a tejszínt is. Összeforraljuk és félretesszük. A quinoát alapossal átmossuk, majd kétszeres mennyiségû vízzel odatesszük fõni. Amikor már majdnem elfõtte a levét, fûszerezzük sóval, borssal, és egy ek. olívaolajat is belekeverünk. A sárgarépákat lereszeljük a finom reszelõn és beleforgatjuk a quinoába, elkeverjük benne egy villával és ezt is félretesszük. A raguba és a quinoához tehetünk ízlés szerint frissen vágott petrezselyemzöldet is.
A kellevelekrõl eltávolítjuk a kemény szárnyelet, alaposan megmossuk és lecsepegtetjük róla a vizet. A spárga sípokat eltörjük, a fás szárukat félretesszük egy késõbbi leveshez, a puha részeket pedig feldaraboljuk falatnyiakra. Egy serpenyõben olajak hevítünk, beletesszük a megmosott és leszárított zöldségeket, majd átpirítjuk õket. Enyhén sózzuk és  fehér balzsamecettel locsoljuk meg a megpirított zöldeket.



Folytats a blogon ... kimeloetelek.blogspot.com/2018/05/por...

sponsored links

Keres?s