Pizza teljes kiőrlésű tönkölylisztből

2017-03-05

sponsored links


Tavaly bukkantam erre az isteni finom pizzareceptre Marisznál. Sokszor sütöttem azóta, hol friss élesztővel, hol szárítottal. Melyiknek mi a jelentősége, miben különbözik az egyikkel vagy másikkal dagasztott tészta? A recept legvégén elárulom. 
A hozzávalók mennyiségét negyedeltem egy kis (szerintem normál) méretű tepsihez. Marisz két gáztepsi mérethez adta meg az alapanyagokat, nekünk az sok, ennyit nem bírunk megenni, így rendre osztom kettővel vagy néggyel az ő adagját, attól függően, hányan vagyunk. Most éppen negyedeltem, ez két személynek bőven elég egy filmnézős délutánhoz, jófajta vörösborral. :)

Hozzávalók 25x35 cm-es tepsihez:
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 dl langyos víz 
1/4 teáskanál só
1/4 teáskanál xilit
2 evőkanál olívaolaj ...

Folytatás a blogon ... rubinkonyhaja.blogspot.com/2017/03/pi...

sponsored links

Keresés






Gasztroblogok