Pirított zsemlegombócszeletek diós hagymával

2016-12-19

sponsored links


A zsemle- vagy szalvétagombóc tradicionális étel a német nyelvterületen, és pörköltek, raguk jól ismert kísérõje. Mégsem kóstoltam, amikor Ausztriában dolgoztam, itthon meg pláne nem. Egyébként mindig érdekelt, miért hívják szalvétagombócnak. Megtudtam, hogy azért, mert szalvétába csavarva fõzik/párolják. A szalvéta pedig eredetileg nem papírból, hanem vászonból van. A szalvétát lecserélhetjük konyharuhára, de a konyharuhagombóc még idétlenebbül hangozna szerintem. :D Természetesen alufóliába csavarva is elkészíthetõ, de az átnevezést ebben az esetben inkább ne erõltessük. :D Maradjunk inkább a zsemlegombócnál, ami esetemben inkább kenyérgombóc. Na, de nem ragozom tovább. :D

Most, hogy osztrák karácsonyi menüt terveztem, szembe jött velem ez a tipikusan arra a vidékre jellemzõ köret, és kedvet kaptam hozzá. Mivel a fõ menünek szánt ételt igen gazdagra terveztem, így elõételnek valami egyszerût szerettem volna. Maga a gombóc, ami igazából inkább rúd formájú, valóban nem túl érdekes, sõt igen egyszerû. A különlegességét a ...

Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2016/12/pirit...

sponsored links

Keres?s