Pirított máj sütõtökös lapcsánkával és birsalma lekvárral (paleo)

2017-12-13

sponsored links




Amikor megérkezett a csomagom a finomabbnál finomabb ecetekkel és lekvárokkal alig gyõztem ötletelni, hogy milyen finomságok készüljenek el. Pontosabban milyen sorrendben. :)

Hozzávalók:


a pirított májhoz:
1 kg csirkemáj
2 vöröshagyma
10 dkg zsír
törött bors

a sütõtökös lapcsánkához:
50 dkg sütõtök
3 tojás
törött bors

a sütéshez:
3-4 evõkanál zsír

továbbá:
2 x 160 gramm Tokaj ex natura birs

A májhoz az apróra vágott vöröshagymát a zsírban üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott májat. Borssal ízesítjük és készre sütjük. Sózni csak a tálaláskor kell. A tócsnihoz a sütõtököt nagy lyukú reszelõn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásfehérjeporral elkevert lisztet és a tojást. Ízesítjük sóval, törött borssal. A fûszereket bátran használjuk, mert viszonylag sokat igényel. Forró zsiradékban evõkanálnyi halmokat szétlapítunk, majd mindkét oldalán átsütjük. A májjal és a birs lekvárral együtt tálaljuk.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.


Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!


Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s