Pikáns lapocka,zacskós zöldség,csicseri sütve

2017-01-15

sponsored links

 A mai ebéd elég kacifántosra sikeredett.Tegnap elõhalásztam egy lapockát a fagyiból,elõ is készítettem ,mára.Elõször csak befûszereztem,aztán gondoltam egyet,csináltam egy komoly mélyedést,csak azért ,ha beleteszek valamit nem lesz olyan száraz.Ez a valami kis sajt,hagyma,kolbász összevágva ,zöldfûszerek, máris megoldódik,hogy ízesebb legyen a húsom.
Bacon is volt... meg egyebek........







Hozzávalók:
  • 60 dg lapocka,fûszerezve sertés keverékkel
  • 3 db kockasajt
  • 1 db hagyma kockázva
  • 4 szelet paprikás szalámi,apróra kockázva
  • fûszerek,oregano,metélõhagyma
  • 2 zacskó bacon
  • 1 db nagy zöldalma
  • vaj
mártáshoz
  • 2 kanál tejföl.fél kanál liszt
  • 1 kanál tormás mustár
  • chili dara
köret--zacskóhoz:
  • 3 krumpli ,négybe vágva
  • 2 sárgarépa félbe vágva
  • 4 szelet zeller
  • fél kaliforniai paprika
  • krumpli fûszerkeverék+olaj
csicseri saláta:
  • 1 üveg csicseriborsó konzerv,leszûrve,átmosva
  • 1 fej hagyma,kockázva
  • olaj
  • só,bors,római kömény,petrezselyem
  • fehér balzsamecet
A húst fûszereztem,mélyedést vágtam ,megtöltöttem a sajt,hagyma ,szalámi,fûszerkeverékes masszával,majd szorosan baconba tekertem.
Agyagedényt vastagon megkentem vajjal,beletettem a göngyöleget,tetejére is tettem vajdarabokat,fél pohár vizet öntöttem mellé ,tetejére fólia...mehetett a sütõbe.Amikor puhult levettem a fóliát mellétettem még egy hagymát felvágva és a zöldalmát körbe.Pirosra sütöttem.
Amikor készen volt ,átemeltem egy másik tálaló féle edényre,mellé a sült zöldalma.

A sütõedényben elkevertem a tejfölös,lisztes cuccot,forraltam egyet fûszereztem és adtam hozzá egy kis tormás mustárt, csipõs chilidarát...eredmény..isteni mártás lett.

Sütõzacskós zöldségek is gyorsan elkészültek,fûszeres olajban megforgatva tettem a zacsiba,lezártam,sütöttem,végén felvágtam a zacskót így készre pirult.

Csicserisalátát már régen akartam,most úgy éreztem itt az idõ.
Roppant egyszerû.Leszûrtem,majd átmostam az üveges csicserit,és az olajon párolt hagymával sütöttem,sóztam,borsoztam,római köménnyel még megbolondítottam,fehér balzsamecettel savanyítottam,végül petrezselyemmel szórtam meg.

A sült húst a zöldségekkel,csicserivel,mártással tálaltam. Nagyon finom ízvilág kerekedett ki.

















Jó étvágyat kívánok..MARI

 







Folytats a blogon ... marizei.blogspot.com/2017/01/pikans-l...

sponsored links

Keres?s